Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tribunalul București a respins plângerea prin care Tudorache contestă măsura controlului judiciar pe cauțiune

Tribunalul București a respins plângerea prin care Tudorache contestă măsura controlului judiciar pe cauțiune

Tribunalul București a respins vineri, 27 noiembrie, plângerea prin care fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache contesta măsura controlului judiciar pe cauțiune, în cadrul dosarului în care este cercetat penal pentru complicitate la trafic de influență și spălare de bani. Decizia este definitivă.

De asemenea, Tribunalul București a respins și plângerea prin care Adina Tudorache, fosta soție a lui Daniel Tudorache, contestă cauțiunea de 200.000 de euro.

Astfel, Tudorache este nevoi să depună vineri la DNA o cauțiune de un milion de euro, iar fosta sa soție o cauțiune de 200.000 de euro.

Procurorii DNA au precizat că Daniel Tudorache, în perioada în care a ocupat funcții publice (2008 – 2018) ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite.

„Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obţinute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane (soţia şi menajera), care au acţionat ca proprietarii aparenţi ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele două, sumele să fie introduse în circuitul civil. Banii astfel introduşi în circuitul civil ar fi fost utilizaţi pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din ţară, cât şi din străinătate, autoturisme, imobile, şcoli private, acordarea de împrumuturi, constituirea de depozite", arată anchetatorii.

Concret, susţine DNA, în perioada de referinţă (2008 - 2018), în care Daniel Tudorache ar fi realizat venituri licite totale de 605.782 lei (reprezentând o medie de aproximativ o mie de euro pe lună), există suspiciunea că acesta ar fi săvârşit infracţiunea de spălare a banilor constând în:

- depunerea de sume de bani în numerar prin intermediul fostei soţii şi al menajerei în conturi bancare deschise pe numele acestora - în total 2.990.000 lei şi 235.000 euro;

- achiziţionarea de bunuri imobile pe numele fostei soţii în sumă totală de 305.000 euro şi 470.000 lei, sume plătite de asemenea în numerar;

- acordarea unui împrumut unei persoane, tot în numerar, în cuantum de 920.000 de euro, prin intermediul fostei soţii;

- achiziţionarea de bijuterii, inclusiv diamante, a căror valoare urmează a fi stabilită (au fost identificate facturi fiscale pentru o serie de bijuterii, printre care: un inel în valoare de 58.500 de euro, un set de bijuterii în valoare de 64.225 USD, un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro şi un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000 de euro), un inel de 65.000 euro, un set cercei şi lănţişor cu pandantiv în valoare de 11.200 de euro, etc.);

- achiziţionarea de acţiuni la un club de fotbal, prin intermediul fostei soţii,

- asocierea în participaţiune cu o societate privată cu suma de 640.000 de euro, tot prin intermediul fostei soţii, toate acestea cu fonduri cu privire la care există suspiciunea că sunt provenite din infracţiuni.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri