Jurnalul.ro Ştiri Social Trucuri practice. Cum să faci sertarele să funcționeze perfect cu ajutorul unei lumânări

Trucuri practice. Cum să faci sertarele să funcționeze perfect cu ajutorul unei lumânări

de Redacția Jurnalul    |   

Dacă există sertare care nu funcționează în mod ideal, poți apela la un truc simplu pentru a le repara. Ai nevoie de o singură lumânare și, bineîmțeles, de puțină îndemânare.

Sertarele care alunecă cu dificultate pe șinele lor vor funcționa mult mai ușor și fără effort, dacă le vom freca cu ceară de la o lumânare. Aceasta acționează ca un lubrifiant eficient, reducând frecarea și prelungind durata de viață a mobilierului.

Alte sfaturi simple

Cheia care se blochează în broască sau funcționează greoi poate fi ușor îmbunătățită dacă o frecăm cu o bucată de parafină, aceasta creând un strat subțire care reduce frecarea și facilitează rotirea în broască, mai scrie spynews.

De asemenea, o cheie ruginită, care pare inutilizabilă, poate fi refolosită printr-o procedură simplă: se pune într-o baie de petrol pentru a înmuia rugina, după care se freacă energic cu glaspapir fin. După curățare, se unge cu o cârpă îmbibată în ulei pentru a preveni formarea de noi straturi de rugină și pentru a facilita utilizarea sa ulterioară.

Dacă, din diverse motive, coloana de mercur dintr-un termometru s-a divizat în bucăți mai mici, aceasta poate fi refăcută într-o coloană continuă, perfect funcțională, printr-un truc simplu: termometrul se introduce într-un vas cu apă caldă, ceea ce va face ca mercurul să se reunească.

După ce coloana a fost refăcută, se poate coborî cu ușurință la nivelul dorit, fără riscul de a se rupe din nou.

Pensulele folosite la aplicarea vopselelor pe bază de ulei pot fi curățate eficient, fără a le deteriora, prin presare între două bucăți de cârpă, eliminând excesul de vopsea. După această etapă, se introduc în petrol pentru o perioadă de 8-10 ore, astfel încât să se dizolve vopseaua rămasă în firele pensulei.

Pentru a le păstra moi și utilizabile, după curățare, pensulele se înfășoară într-o hârtie de ziar îmbibată în ulei de in, prevenind uscarea și întărirea acestora.

Subiecte în articol: trucuri sertare lumanare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri