Jurnalul.ro Ştiri Politică Tudose îi răspunde lui Ciucă pe tema comisarului european: E atributul prim-ministrului. Punct

Tudose îi răspunde lui Ciucă pe tema comisarului european: E atributul prim-ministrului. Punct

de Redacția Jurnalul    |   

Propunerea pentru comisar european vine de la prim-ministru, spune Mihai Tudose, după ce Nicolae Ciucă a afirmat că nominalizarea nu a fost negociată în coaliție: „Dl. Ciucă poate să scrie cărți, să facă filme, treaba lui”.

„Am văzut ultima declarație a liberalilor cu faptul că e comisarul României. Ieri, toată ziua am căutat când au fost consultările acum cinci ani. Nu le-am găsit. Este atributul primului ministru. Punct. Liberalii în ultimul timp spun o mulțime de chestii. E dreptul lor să spună. Propunerea vine de la prim-ministru. Eu înțeleg ce vor alții, dar eu vă spun ce scrie la carte. Dl. Ciucă poate să scrie cărți, să facă filme, treaba lui... Propunerea e atributul prim-ministrului. Este singura cale pe care vine propunerea de comisar. Nu o trimite nimeni altcineva, nici președintele, nici patriarhul...”, spune Mihai Tudose.

Declarațiile social-democratului vin după ce Nicolae Ciucă a afirmat că nominalizarea pentru comisarul european nu a fost negociată în coaliție.

Nu există un mandat din partea coaliției care să vizeze postul de comisar european care va reveni României, afirma, marți, liderul PNL, Nicolae Ciucă: „Nu este atributul unui singur om, fie el și prim-ministru. Fac un apel către partenerii de coaliție să lase deoparte interesul politic imediat”.

 

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: tudose comisar ciuca
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri