Bolero, prima navă de croazieră fluvială care a acostat anul acesta în Portul Tulcea, a adus duminică aproape 150 de turişti în Delta Dunării, un singur tour-operator din judeţ urmând să înregistreze în acest sezon estival alte aproape 350 de acostări.
Reprezentantul firmei de turism, Leontin Şerbănescu, a declarat pentru AGERPRES că 80% din turiştii de la bordul navelor care acostează în judeţ vor participa la excursii de patru sau cinci ore în Delta Dunării.
"Feedback-ul în general este foarte bun. Turiştii sunt impresionaţi de atracţiile din Deltă. Avem programe turistice şi la Crişan, şi la Sulina, Sfântu Gheorghe, în Tulcea, dar şi în zona de terasă a judeţului", a menţionat Şerbănescu.
El şi-a exprimat speranţa ca aeroportul din judeţ să devină operaţional cât mai curând, în condiţiile în care anual câteva mii de turişti merg din Tulcea la Constanţa pentru a se îmbarca într-un avion şi a ajunge acasă.
"Ne dorim să atragem aici şi turişti americani. Vom încerca anul viitor un nou program care va presupune acostări atât în Odessa (Ucraina, n.red.), cât şi în Tulcea", a mai spus reprezentantul firmei de turism.
Numărul navelor de croazieră a crescut în ultimii ani constant, potrivit sursei.
Delta Dunării, declarată Rezervaţie a Biosferei în anul 1990, are o suprafaţă totală de 4.455 de kilometri pătraţi, 84% din aceasta regăsindu-se pe teritoriul României, iar restul pe cel al Ucrainei. Zonă umedă de importanţă internaţională, Delta Dunării este inclusă în Lista Patrimoniului Mondial Cultural şi Natural al UNESCO, iar în România numără circa 12.000 de persoane care locuiesc în comunităţi izolate de ape.
AGERPRES