Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Turismul din China, revigorat după eliminarea vizelor pentru cetățenii din mai multe țări

Turismul din China, revigorat după eliminarea vizelor pentru cetățenii din mai multe țări

de Redacția Jurnalul    |   

Turiștii din mai multe țări pot veni în China doar cu avionul și pot rămâne până la 15 zile, după ce anterior vizitatorii străini trebuiau să treacă prin procesul de solicitare de viză.

Guilherme Carvalho a făcut prima sa vizită în China luna aceasta, iar italianul a declarat că unul dintre principalii factori din spatele călătoriei a fost politica post-pandemică de eliminare a permiselor de intrare pentru unii turiști, relatează Reuters.

„Nu mă așteptam să mă simt atât de în siguranță”, a declarat Carvalho, care a vizitat Shanghai. „Toată lumea este atât de amabilă”.

Carvalho nu este singurul. Pe măsură ce autoritățile se concentrează pe stimularea turismului străin, în încercarea de a revigora economia și de a stimula cheltuielile de consum, mii de turiști au sosit în China, încurajați de politicile privind vizele și de accesul mai ușor la serviciile sale unice de plată digitală.

Începând cu 24 iunie, rezervările din mai multe țări care beneficiază de politica privind vizele, inclusiv Franța, Germania, Italia, Malaezia și Thailanda, au crescut cu 150% față de anul precedent, conform datelor celei mai mari agenții de turism online din China, Trip.com.

Rezervările pentru lunile iulie și august vor fi, de asemenea, în număr mare.

„Suntem foarte încântați să vedem tendința. O mulțime de oameni au avut unele neînțelegeri cu privire la China înainte de a veni, dar după ce au ajuns, ei simt că orașe precum Shanghai sunt foarte sigure, foarte curate”, a declarat Jane Sun, CEO Trip.com.

Din decembrie 2023, China a acordat intrarea fără viză turiștilor din mai multe țări, inclusiv Franța, Germania, Italia, Spania, Australia, Noua Zeelandă și Polonia.

Țările din Asia de Sud-Est, inclusiv Thailanda, Singapore și Malaysia, au încheiat, de asemenea, acorduri cu Beijingul pentru a facilita călătoriile fără viză.

În săptămâna în care China a anunțat eliminarea vizelor pentru vizitatorii din Australia și Noua Zeelandă, vânzările de excursii au crescut cu 133% față de săptămâna anterioară, a declarat Yvette Thompson, director general pentru vânzări și marketing pentru Australia și Noua Zeelandă la agenția de turism Intrepid Travel.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: China viza turişti turism
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri