Jurnalul.ro Ştiri Locale Un turist din Republica Moldova, salvat în Munţii Retezat

Un turist din Republica Moldova, salvat în Munţii Retezat

de Redacția Jurnalul    |   

Un turist din Republica Moldova a fost salvat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, de o echipă a Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, după ce a fost surprins de căderea întunericului pe un traseu de pe Valea Stânişoara, în Masivul Retezat.

Potrivit Salvamont Hunedoara, bărbatul era singur şi abordase un traseu prea lung pentru condiţia sa fizică. După ce a fost localizat, turistul, care era epuizat de efort şi echipat precar pentru timpul de afară, a fost preluat de salvamontişti şi coborât la poalele muntelui.

"O echipă de salvatori montani a Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Hunedoara a intervenit în cursul nopţii pentru localizarea si salvarea unui cetăţean moldovean surprins de înserare pe Valea Stănişoara din Masivul Retezat. Turistul solitar, epuizat după un traseu prea lung pentru puterile sale şi deficitar echipat pentru condiţiile meteo actuale, a fost găsit şi coborât la poalele muntelui în bune condiţiuni", a informat sursa citată.

Traseul Valea Stânişoarei este un traseu de nivel mediu şi o diferenţă de nivel de 1.000 de metri, care se parcurge în 3,5 - 4 ore, conform salvamontiştilor.

AGERPRES

Subiecte în articol: turist salvat muntii retezat salvamont
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri