Jurnalul.ro Timp liber Culinar Turnedo Rossini (rețeta gătită de Bărbierul din Sevilla)

Turnedo Rossini (rețeta gătită de Bărbierul din Sevilla)

După libații cu „Asti Spumanti” la dejun, salonul de muzică, molcomit în penumbra luminoasă a verii, s-a lăsat învăluit in songurile unui piano forte, când Afonso Castaldi, maestro, venit din Bologna Italiei în Principatele Române, o dată cu talentul său a adus și învățătura felului favorit al conaționalului său Gioachino Rossini; se numea Turnedo Rossini.

Pe notele „Bărbierului din Sevillia”, vom scrie secretul rețetei: tăiem din mușchiul de vită întreg o parte cât podul palmei, de formă rotundă și groasă de două degete de bucătar căftănit, se împănează cu sare de Himalaya și piper roșu măcinat. Această bucată de friptură din mușchi de vită numită în limba franceză „tournedos” se frige pe ambele fețe într-o tigaie cu unt de vacă la foc liniștit sub privirile lui Figaro.

Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate

Ficatul de gâscă de culoarea coniacului, rostuit și el cu sare și piper roșu, îl frige pe vers și revers la foc încet chiar Rosina. În spatele lor, Don Basilio, înfocat, pregătește sosul din...............

Citește continuarea acestei RETETE; AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri