Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR îi solicită lui Ludovic Orban să ceară anularea acordului dintre MAI și BOR

UDMR îi solicită lui Ludovic Orban să ceară anularea acordului dintre MAI și BOR

UDMR îi solicită premierului Ludovic Orban să îi ceară ministrului de Interne, Marcel Vela, anularea acordului dintre MAI și Biserica Ortodoxă Română privind sărbătorile pascale.

UDMR afirmă că noile decizii anunțate anulează toate rezultatele obținute până în prezent prin introducerea măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei de COVID-19. „Marcel Vela ignoră starea de urgență declarată de președinte, măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern și pune, astfel, în pericol toată țara și siguranța populației”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a UDMR.

De asemenea, UDMR scrie că măsura anunțată este una discriminatorie față de credincioșii de rit catolic și protestant.

„Solicităm premierului să nu susţină acest demers şi să ceară ministrului de Interne anularea documentului. Considerăm că nu există nicio justificare pentru o astfel de măsură acum, la o lună după declararea stării de urgenţă şi în momentul prelungirii acesteia. Paşte binecuvântat tuturor! Sperăm că, pentru binele lor şi al familiilor, dar şi pentru al oamenilor din toată ţara, prietenii noştri ortodocşi vor înţelege că vârful epidemiei abia acum urmează, iar prin relaxarea restricţiilor nu se va ajunge decât la agravarea situaţiei. Prin urmare, îi rugăm să rămână şi să sărbătorească acasă!", transmite UDMR.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, marți, 14 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, că a semnat un acord cu Patriarhul BOR astfel încât românii pot merge vineri și sâmbătă la biserică pentru a lua Sfintele Paște, iar Lumina va fi adusă în fața locuințelor de către voluntari și echipaje MAI.

Subiecte în articol: măi bor paste lumina udmr
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri