Deputatul Elena Udrea susţine că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut miercuri urmărirea sa penală pentru instigare la luare de mită în campania electorală din 2009, deşi de la momentul chemării sale la DNA în urmă cu două săptămâni nu s-a mai întâmplat nimic, pentru că era nevoie de ceva care să acopere "cucuveaua mov".
"Kovesi încearcă să scape de cucuveaua mov, folosindu-se de mine! Nimic nou!", a scris Udrea, miercuri, pe Facebook.
Ea a adăugat că nu cunoştea, în campania electorală din 2009, firmele care au făcut sponsorizările iar toţi liderii politici contribuie după cum pot.
"Eu nici nu cunoşteam firmele care au făcut sponsorizările, pe de o parte, aşa cum reiese chiar din declaraţiile celor care au făcut plăţile! Pe de altă parte, într-o campanie, toţi liderii politici din teritoriu ori de la centru contribuie după cum pot. De ce un lider politic ar fi avut nevoie să fie instigat să ceară sponsorizare? Când aceste lucruri ei le fac dintotdeauna, în fiecare campanie? Cu mult înainte să fiu eu implicată în politică. (...) Nu vreţi, doamnă Kovesi, să vedeţi ce este şi cu sponsorizările ori banii aduşi la sediul central al PDL, la cei care astăzi sunt în conducerea PNL, făcute în aceeaşi campanie?", a completat Udrea.
Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Elena Udrea, la data faptelor ministru al Turismului, pentru două infracţiuni de instigare la luare de mită privind campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2009.
"Procurorul-şef al DNA a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Elena Gabriela Udrea, deputat în Parlamentul României, la data faptelor ministru al Turismului, pentru două infracţiuni de instigare la luare de mită, care ar fi fost săvârşite în exercitarea funcţiei ministeriale. Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală", se precizează într-un comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES. AGERPRES