Cea de a treia ediţie a campaniei naţionale Liga Profesorilor Excepţionali, lansată de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, se apropie de final. Cei zece laureați vor fi desemnați în urma voturilor obținute, până duminică, 26 iunie, pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.
Liga profesorilor excepționali recunoaște și premiază performanțele și excelența în educație. Concursul se adreseaza tuturor învățătorilor și profesorilor de la clasele I - XII, care s-au remarcat de-a lungul carierei prin folosirea unor metode de predare care au avut rezultate notabile, prin implicarea în viața comunității, realizări în afara școlii și care se bucură de recunoașterea meritelor de către elevi, părinți sau colegi.
Criteriile de înscriere includ și preocuparea continuă pentru formare, încurajarea și susținerea elevilor aflați în situații dificile, implicarea în activități caritabile și, nu în ultimul rând, descoperirea și îndrumarea elevilor talentați care au probat, prin rezultate, dăruirea și talentul acestor dascăli.
Premiile celei de-a treia ediții constau în trei burse de merit, de 30.000 RON, 20.000 RON și 10.000 RON, pe durata unui an educațional, pentru primele trei locuri. Ocupantul locului patru va pleca într-o tabără educațională la o universitate de prestigiu din Europa. Următorii șase premianți vor fi răsplătiți cu câte un laptop. Totodată, toți ocupanții primelor zece locuri vor mai primi diverse premii, între care și materiale de specialitate și educaționale sau enciclopedii.
Vă reamintim cei 10 profesori finaliști ai campaniei naționale, Liga profesorilor excepționali:
Bejan Diana Cristina - profesoară de fizică la Colegiul Național de Informatică, Piatra-Neamț, 25 de ani de experiență;
***
Boboc Ana-Luiza – profesoară de limba română la Școala Gimnazială Cozmești, Com. Stolniceni, Iași, 20 de ani de experiență;
***
Bostan Ana-Maria – profesoară de limba engleză la Școala Gimnazială C-tin Platon Bacău, 7 ani experiență;
***
Buleteanu Maria Iuliana – învățătoare la Liceul George Țărnea, Băbeni, Vâlcea, 25 ani experiență;
***
Cocoş Alina-Cristina– profesoară de geografie la Colegiul Național Mihai Viteazul, București, 15 ani experiență;
Costan Costică – profesor de fizică la Colegiul Național Ștefan cel Mare, Suceava, 42 de ani experiență;
***
Luncan Anița – profesoară de chimie la Colegiul Național Emanoil Gojdu, Oradea , 34 de ani experiență;
***
Rusu Cristina – profesoară de geografie la Colegiul Tehnic Infoel, Bistrița, 20 de ani experiență;
***
Tufeanu Daniela - învățătoare la Școala Gimnazială Matei Basarab, Pitești, 27 de ani experiență;
***
Zsolt Szabo – profesor de limba română/engleză la Colegiul Tehnic Batthyany Ignac, Gheorgheni, Harghita, 12 ani de experiență.