Jurnalul.ro Ştiri Externe Un mare pericol, chiar lângă noi (2)

Un mare pericol, chiar lângă noi (2)

de Cornel Tabacaru    |   

Dragii mei cu Jurnalul sub braț. Este necesar să scriem al doilea articol despre flagelul traficului de persoane. Asta pentru că ne-au fost trimise sute de mesaje de la oameni care vor să priceapă mai bine ce se întâmplă, oameni care ne acuză că scriem subiecte care se pot încadra în teoria conspirației, oameni care se interesează despre film și, nu în ultimul rând, oameni care vor să știe dacă marile personalități ale lumii au luat notă de acest pericol și care este atitudinea lor.

Adevărul este că prima persoană cunoscută, cu vizibilitate pe plan internațional, care a început lupta cu acest „balaur” este Eduardo Verástegui un renumit producător, regizor și actor mexican. El a realizat filmul „Sunetul libertății” după o situație reală și, documentându-se mulți ani, a descoperit dimensiunile acestui flagel. Au urmat 8 ani de muncă și de întâlniri cu unii dintre cei mai importanți oameni ai planetei. S-a întâlnit cu Papa, cu președintele Statelor Unite, cu mai toți marii actori foarte influenți în viața socială din ziua de azi, cu salvatorul din realitate, Tim Ballard - activistul american împotriva traficului de persoane, care a salvat peste 3.800 de victime, chiar înfiind și doi copii. Verástegui a făcut filmul inspirat din activitatea lui Ballard, l-a lansat cu succes, peste 9 milioane de bilete vândute și a avut cele mai mari încasări pentru un film independent, de peste 190 de milioane de dolari.

Așadar Eduardo Verástegui a fost primit de cele mai mari personalități, prezentându-le dimensiunea acestui pericol, și va continua să fie primit. Toate astea sunt pentru conștientizare. Pericolul este real și se impune prezența și în România a echipei lui Eduardo Verástegui și conștientizarea și în țara noastră a populației prin vocea celor mai înalte personalități ale țării. Mai ales că România figurează într-un nefericit clasament al persoanelor traficate. Prezența politicianului de origine română Dragoș Dolănescu în echipa de prezentare și faptul că el se ocupă direct și oficial de oprirea acestui flagel în țările Americii Centrale este garanția că România va avea prioritate în fața celorlalte țări din jur în campania de informare și conștientizare a acestui flagel. Nu ne hazardăm să scriem mai mult, însă fotografiile noastre spun totul despre efortul care se face în această campanie.

Dragii mei, noi ne vedem vinerea viitoare, cu sănătate, pace și siguranță. Doamne ajută!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri