Jurnalul.ro Ştiri Observator Un procuror subliniază eșecurile poliției de după moartea unui miliardar rus

Un procuror subliniază eșecurile poliției de după moartea unui miliardar rus

Un procuror a semnalat o serie de eșecuri ale investigației inițiale în legătură cu moartea unui miliardar rus, conform Telegraph.

Alexander Perepilichnyy, de 44 de ani, a căzut și a murit în timp ce alerga în apropierea casei sale din Weybridge, Surrey, după ce a petrecut noaptea cu amanta sa în Paris.

Procurorul Nicholas Hilliard decis că acesta a murit din cauze naturale după ce ani de zile a examinat dacă omul de afaceri a fost otrăvit sau nu.

În concluzia sa, a spus: „Nu cred că pot elimina complet posibilitatea otrăvirii, chiar dacă o consider improbabilă după toate dovezile adunate”.

„Mă bucur că pot concluziona în mod corect că el a murit din cauze naturale, o moarte subită”.

Imediat după, Bill Browder, care face campanie împotriva corupției, a spus că poliția a eșuat clar. „Judecătorul a lucrat un puzzle cu doar 20% dintre piese din cauza incompetenței poliției din Surrey.”

Comandantul John Boshier, vorbind după evenimente, a spus: „Acceptăm faptul că unele greșeli au fost făcute în etapele inițiale”.

Procurorul a spus că moartea sa nu a fost declarată suspicioasă la început, așa că autopsia a fost făcută la 18 zile distanță, iar conținuturile stomacului au fost aruncate înainte de a fi testate.

 

Subiecte în articol: miliardar rus procuror Rusia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri