Universul nostru nu ar fi trebuit să existe, potrivit specialiștilor. Cercetători de elită încearcă să-și dea seama de ce Universul nu s-a distrus singur, la scurt timp după ce a început să existe. Aceștia au ajuns la concluzia că Universul nu ar fi trebuit să existe, întrucât după Big Bang, particulele de materie și cele de antimaterie ar fi trebuit să se anuleze reciproc, relatează The Independent.
La începutul existenței Universului, potrivit modelului standard, exista materie și antimaterie în cantități egale. Problema este că acestea ar fi trebuit să se anuleze reciproc, lăsând în spate nimic din materia care ne înconjoară astăzi.
Cercetătorii caută unele diferențe între materie și antimaterie care să explice de ce Universul există. Aceștia au încercat o serie de posibilități: masa diferită sau încărcătura electrică, însă nu au găsit nicio diferență. Acest fapt i-a condus la întrebarea: „de ce există Universul?”
„Toate observațiile noastre au descoperit o simetrie completă între materie și antimaterie, de aceea Universul nu ar fi trebuit să existe”, a explicat autorul unui nou studiu efectuat la Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN) , Christian Smorra.
„O asimetrie trebuie să existe undeva, dar nu putem înțelege unde este diferența. Care este sursa care a rupt simetria?”, a mai spus acesta.
Ultima posibilitate luată în calcul a fost aceea că materia și antimateria au magnetism diferit. Însă, noile studii au arătat că materia și antimateria sunt identice și la acest capitol.
Un nou studiu, condus de Christian Smorra, încearcă să măsoare antiprotonii, pentru a vedea dacă sunt diferiți de protonii care ne înconjoară. Cercetătorii speră să poată măsura antiprotonii detaliat, pentru a vedea dacă există vreo diferență și pentru a putea închide misterul.