Jurnalul.ro Ştiri Observator Ursula von der Leyen amână dezvăluirea noii componențe a Comisiei Europene până săptămâna viitoare

Ursula von der Leyen amână dezvăluirea noii componențe a Comisiei Europene până săptămâna viitoare

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a amânat anunțul privind repartizarea portofoliilor către cei 26 de comisari. Anunțul trebuia să fie făcut miercuri, dar a fost amânat pentru săptămâna viitoare, potrivit unor surse din rândul oficialilor UE.

Inițial, echipa lui von der Leyen trebuia să programeze o întâlnire cu liderii diferitelor facțiuni politice ale Parlamentului European miercuri dimineață și apoi să anunțe public componența CE.

Întâlnire a fost amânată și se va desfășura săptămâna viitoare, atunci când Parlamentul European se va reuni la Strasbourg, potrivit Politico.

Specialiștii spun că Ursula von der Leyen trebuie să rezolve un puzzle complicat. Ea trebuie să ia în considerare echilibrul geografic, echilibrul politic și echilibrul de gen. Von der Leyen le-a cerut capitalelor europene să trimită la propuneri atât un bărbat, cât și o femeie, pentru echipa sa de 26 de comisari.

Bulgaria a fost singura care a urmat această cerere, după care von der Leyen a făcut presiuni asupra unor țări pentru a-și schimba candidatul. România a nominalizat-o pe Roxana Mânzatu care ar putea fi noul comisar pentru locuri de muncă și drepturi sociale.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Ursula von der Leyen ce anunt
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri