Jurnalul.ro Timp liber Casa Ce trebuie să știi despre utilizarea mașinii de spălat. La ce folosește al treilea compartiment

Ce trebuie să știi despre utilizarea mașinii de spălat. La ce folosește al treilea compartiment

de Redacția Jurnalul    |   

În sertarul mașinii de spălat rufe se află trei compartmente. De obicei folosim două dintre ele, așa că te întrebi la ce folosește de fapt al treilea.

Deși mașinile de spălat pot fi diferite, componentele sertarului au aceleași principii.

Fiecare mașină de spălat are compartimente diferite pentru agenții de spălare (detergenți, balsamuri de rufe etc.). În pofida nenumăratelor programe, funcții și setări, puțini citesc manualul de instrucțiuni pentru a ști exact cum să o folosească și să rămână la aceeași setare în mod repetat.

Asfel că în partea din față a mașinii de spălat se află un sertar care poate fi scos pentru a adăuga detergent și balsam de rufe. Înăuntru sunt 3 compartimente separate, fiecare cu propriul simbol:

I - Pre-spălare
II - Spălare principală
Simbolul floare - Balsam de rufe

Pre-spălarea va fi în dreapta, spălarea principală în stânga și balsamul de rufe în mijloc. Compartimentul de pre-spălare este probabil cel mai puțin utilizat.

Pre-spălarea este un ciclu care este selectat în plus față de ciclul principal de spălare. Mașina de spălat se umple cu apă rece, se adaugă detergentul în compartimentul I - „Pre spălare”, se învârte și apoi se scurge, fiind gata pentru spălarea principală. Acest program este utilizat atunci hainele sunt foarte murdare.

Citiți și Perele - fructele care-ți fac talie de viespe 

Cum scoți sertarul mașinii de spălat

Atunci când vrei să scoți sertarul mașinii de spălat, poți urma pașii de mai jos.

- Localizează sertarul, care este de obicei în partea de sus, în stânga.
- caută mecanismul de eliberare, care poate fi găsit fie în centru, în locul  unde se adaugă balsamul de rufe, fie pe partea stângă.
- apasă mecanismul de eliberare în timp ce tragi sertarul spre tine. Sertarul ar trebui să alunece afară fără prea multă forță.
- dacă trebuie să montezi din nou dozatorul, aliniezi canelurile de pe fiecare parte și înclini ușor sertarul în față în timp ce îl împingi în interior.

Citiți și Ceaiul cu cele mai multe beneficii pentru sănătate. Se poate consuma în orice anotimp 

Deși mașinile de spălat pot fi diferite, componentele sertarului au aceleași principii. 

 

Subiecte în articol: masina spalat compartiment rufe
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri