Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Vaccinul ROR și autismul: punctul final al controversei

Vaccinul ROR și autismul: punctul final al controversei

De câțiva ani, adversarii vaccinării de rutină împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (MMR) au acuzat vaccinul că provoacă tulburări de dezvoltare de tip autist.

Rezultatele a două noi studii ar trebui să pună capăt dezbaterii.

Desigur, niciun vaccin nu este lipsit de efecte secundare. Dar, cu riscul de a înspăimânta populațiile și de a induce o scădere îngrijorătoare a acoperirii vaccinale, există încă autori care își împing demonstrațiile la limită, susținând că și-au pus degetul pe un efect secundar pe cât de formidabil, pe cât este fără precedent. În cele din urmă, nu mai numărăm echipele de cercetători care încearcă să demonstreze contrariul. În ceea ce privește acuzația referitoare la vaccinul MMR, controversa s-ar putea încheia în cele din urmă.
Studiul realizat de dr. Makela în Finlanda s-a axat pe o populație extrem de mare: 535.000 de copii vaccinați cu vârste cuprinse între unu și șapte ani. Frecvența după vaccinarea MMR a 4 patologii (encefalită, meningită, autism și boală inflamatorie intestinală) a fost comparată cu cea a populației generale. Nu s-a putut demonstra nicio relație, nici măcar o creștere a frecvenței spitalizării pentru autism în lunile următoare vaccinării.

Cealaltă analiză, în schimb......

Citește mai departe AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri