Jurnalul.ro Ştiri Justitie Laurențiu Baranga a demisionat din funcția de președinte al Oficiului de Combaterea Spălării Banilor. El e acuzat că și-a falsificat documentele de studii.

Laurențiu Baranga a demisionat din funcția de președinte al Oficiului de Combaterea Spălării Banilor. El e acuzat că și-a falsificat documentele de studii.

UPDATE:

Președintele Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), Laurențiu Baranga, a demisionat din funcția de președinte al instituției. El este acuzat că și-a falsificat documentele de studii pentru a obține funcții.

Laurențiu Baranga a demisionat joi, în data de 8 octombrie 2020. Demisia a fost înaintată la Ministerul Finanțelor Publice. Înainte de fi numit șef al ONPCSB, Laurențiu Baranga a fost vreme de 11 ani director adjunct al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Poliția Română, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție fac, sâmbătă, percheziții la domiciliul unui înalt funcționar public din Râmnicu-Vâlcea, acuzat că a depus la dosarul de angajare documente falsificate, inducând în eroare mai multe instituții publice. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba de Laurențiu Baranga, președintele Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Poliția Română a transmis, sâmbătă dimineața, că polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice - IGPR, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, fac o percheziție în orașul Râmnicu Vâlcea, la domiciliul declarat al unui funcționar public, cercetat pentru înșelăciune.

Operațiunea beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente”, spun reprezentanții Poliției Române.

Polițiștii precizează că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcție importantă în cadrul unei instituții publice, activează în cadrul unor instituții de învățământ superior, iar în prezent deține o funcție publică de rang înalt.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Persoana cercetată va fi dusă la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru desfășurarea activităților specifice de urmărire penală.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: documente false
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri