Jurnalul.ro Ştiri Observator Tánczos Barna: Tragedia putea fi evitată! Trebuie reintrodusă vânătoarea de urși. Câți oameni trebuie să mai moară?

Tánczos Barna: Tragedia putea fi evitată! Trebuie reintrodusă vânătoarea de urși. Câți oameni trebuie să mai moară?

de Redacția Jurnalul    |   

Fostul ministru al Mediului Tánczos Barna susține că actuala coaliție a oprit implementarea planului de măsuri privind gestionarea polulației de urs brun. „Trebuie reintrodusă vânătoarea și trebuie evitate pierderile de vieți omenești”, susține aceasta.

„Dacă votul oamenilor este foarte important pentru coaliția de guvernare, atunci și viața acestora trebuie să primeze. Astăzi, o tânără, iubitoare de munți, și-a pierdut viața într-un atac de urs, din cauza lipsei de măsuri și asumării unor acțiuni concrete de prevenție din partea autorităților. Câți trebuie să mai moară până vor avea curaj decidenții politici să ia măsuri prin care să protejăm viața cetățenilor față de pericolul real reprezentat de suprapopularea urșilor?”, a scris marți seara pe Facebook Tánczos Barna.

El susține că este vorba de o tragedie care putea fi evitată

„Este inadmisibil și de neînțeles de ce coaliția de guvernare a oprit implementarea planului de măsuri complex al UDMR privind gestionarea polulației de urs brun, care prevede măsuri clare de prevenție și trebuia pus în practică fără compromisuri. Nici cotele de prevenție, nici programul pentru garduri electrice nu a fost implementat. Deși Senatul a adoptat încă din noiembrie proiectul de lege privind cotele de vânătoare pe baza studiilor științifice, acesta se află împotmolit de opt luni în Camera Deputaților fără să fie dezbătut. Proiectul de lege privind cotele de vânătoare poate fi votat și mâine, dacă există voință din partea coaliției de guvernare. Viața unei tinere trebuie să fie mai importantă decât frica de activiștii de mediu. Trebuie reintrodusă vânătoarea și trebuie evitate pierderile de vieți omenești”, a adăugat fostul ministru al Mediului.

O femeie a murit marți după ce a fost atacată de un urs pe traseul Jepii Mici. Ursul a fost împușcat după ce ar fi încercat să atace și echipajele de salvatori ajunse la fața locului.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: vanatoare de ursi tragedie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri