Jurnalul.ro Sport Sporturi Wimbledon 2022. Simona Halep, calificare spectaculoasă în semifinale

Wimbledon 2022. Simona Halep, calificare spectaculoasă în semifinale

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a învins-o pe americanca Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA) cu scorul de 6-2 6-4 și s-a calificat în semifinale.

Anisimova (20 ani, 25 WTA) a condus în fiecare set cu 1-0, însă apoi Halep a preluat controlul jocului şi s-a impus. În primul act a reuşit cinci ghemuri consecutive, câştigând cu 6-2. Halep a avut şi în setul secund 5-1, dar americanca s-a apropiat ameninţător la 5-4, având trei şanse de 5-5. Simona a revenit de la 0-40 în ultimul ghem, reuşind în cele din urmă să încheie conturile (5-4).

Halep a avut 3 aşi, fiecare jucătoare a făcut câte o dublă greşeală, românca fiind superioară cu al doilea serviciu, dar şi la procentajul mingilor de break, salvând şase din cele 7 create de Anisimova.

Anisimova a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 13-10, dar a făcut multe erori neforţate (27-6).

Mă bucur că sunt din nou în semifinale. Sunt foarte emoționată, înseamnă enorm pentru mine să fiu din nou în semifinale. A fost greu în final, ea a lovit puternic, nu prea știam ce să mai fac, dar am continuat să am încredere în mine.

La 0-40 (n.r. la 5-4) am avut nevoie de serviciu, m-am gândit că dacă joc pe primul serviciu va fi mai ușor. Până la urmă, totul a ieșit bine”, a spus Simona Halep, la Eurosport.

Românca o va întâlni în semifinale pe Elena Rîbakina (Kazahstan)

În cealaltă semifinală se întâlnește tunisianca Ons Jabeur, numărul 2 mondial, cu germanca Tatjana Maria, numărul 103 mondial.

624.642 de dolari a câștigat Simona Halep pentru calificarea în semifinalele turneului de la Wimbledon

Subiecte în articol: Simona Halep
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri