Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski susține că trupele ucrainene fac progrese notabile în estul țării

Zelenski susține că trupele ucrainene fac progrese notabile în estul țării

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că armata țării sale a obținut "rezultate semnificative" în est și a menționat Lyman, un bastion ocupat de ruși, pe care forțele pro-Moscova se luptă să îl păstreze, scrie Reuters.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat anterior că trupele au capturat satul Drobysheve, la aproximativ 10 km la nord-vest de Lyman, în estul regiunii Donețk.

Lyman a fost în centrul unor lupte reînnoite de când Ucraina a înfrânt forțele rusești din regiunea Harkov, aflată în apropiere, într-o contraofensivă fulgerătoare luna aceasta.

"Avem rezultate semnificative în estul țării noastre ... toată lumea a auzit ce se întâmplă în Lyman", a declarat Zelenskiy într-un mesaj video.

"Aceștia sunt pași care înseamnă mult pentru noi", a adăugat el, dar nu a dat detalii.

Șeful administrației susținute de Rusia în regiunea Donețk a declarat mai devreme vineri că Lyman era "semi-încercuit" de armata ucraineană și că veștile de pe front erau "alarmante".

Într-un mesaj postat pe Telegram, Denis Pușilin a recunoscut că forțele sale nu mai controlează în totalitate nici Drobysheve, nici Yampil, la sud-est de Lyman.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Volodimir Zelenski
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri