x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Anunț important de la Tesla. Ce se va întâmpla cu mașinile ieftine promise de constructorul de vehicule electrice

Anunț important de la Tesla. Ce se va întâmpla cu mașinile ieftine promise de constructorul de vehicule electrice

de Redacția Jurnalul    |    06 Apr 2024   •   12:40
Anunț important de la Tesla. Ce se va întâmpla cu mașinile ieftine promise de constructorul de vehicule electrice
Sursa foto: Hepta

Tesla a anulat mașina ieftină promisă de mult timp, pe care investitorii se bazau pentru a impulsiona creșterea ca producător auto de masă, potrivit a trei surse cu cunoștințe despre acest subiect și a mesajelor companiei, consultate de Reuters.

Constructorul auto va continua să dezvolte robotaxi care se conduc singuri, pe aceeași platformă de vehicule mici, au spus sursele.

Decizia reprezintă o renunțare la un obiectiv mai vechi pe care șeful Tesla, Elon Musk, l-a caracterizat adesea ca fiind misiunea sa principală: mașini electrice accesibile pentru mase. Primul său „master plan”, din 2006, prevedea fabricarea mai întâi a modelelor de lux, apoi folosirea profiturilor pentru a finanța o „mașină de familie cu costuri reduse”.

De atunci, Musk a promis în mod repetat un astfel de vehicul investitorilor și consumatorilor. Nu mai departe de luna ianuarie, Musk le-a spus investitorilor că Tesla plănuia să înceapă producția modelului accesibil la fabrica din Texas în a doua jumătate a anului 2025, în urma unui raport exclusiv al Reuters care detalia aceste planuri.

Cel mai ieftin model actual al Tesla, Model 3 sedan, se vinde la un preț de aproximativ 39.000 de dolari în Statele Unite. Vehiculul entry-level, acum dispărut, descris uneori ca Model 2, ar fi trebuit să înceapă de la aproximativ 25.000 de dolari.

Tesla nu a răspuns solicitărilor de comentarii. După publicarea articolului, Musk a postat pe site-ul său de socializare X că „Reuters minte (din nou)”. El nu a identificat nicio inexactitate specifică.

Această schimbare radicală vine în contextul în care Tesla se confruntă cu o concurență acerbă la nivel global din partea producătorilor chinezi de vehicule electrice care inundă piața cu mașini cu prețuri de până la 10.000 de dolari.

Planul pentru robotaxi fără șofer, care ar putea dura mai mult timp pentru a fi livrat, prezintă o provocare inginerească mai dificilă și mai multe riscuri de reglementare.

Două surse au declarat că au aflat de decizia Tesla de a renunța la Model 2 în cadrul unei întâlniri la care au participat zeci de angajați, una dintre ele spunând că întâlnirea a avut loc la sfârșitul lunii februarie.

Mediafax

×
Subiecte în articol: tesla masini ieftine masini electrice