x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Anunț important de la Tesla. Schimbare majoră la vehiculele electrice

Anunț important de la Tesla. Schimbare majoră la vehiculele electrice

de Redacția Jurnalul    |    08 Ian 2024   •   14:30
Anunț important de la Tesla. Schimbare majoră la vehiculele electrice
Sursa foto: Hepta

Contructorul american de vehicule electrice a anunțat reducerea oficială a autonomiei mașinilor, fără să ofere explicații.

Compania miliardarului Elon Musk, a revizuit autonomia mașinilor Tesla cu până la 60 km, după o anchetă privind estimarea "exagerată" a distanţei pe care o parcurge un autovehicul cu o singură încărcare.

Modelul Y Performance are acum o autonomie redusă la 458 km de la 487 km, iar modelul Y Long Range are o autonomie declarată de 498 km, de la 531 km anterior, conform informațiilor obținute de The Telegraph și citate de biziday.ro.

Versiunea sport a modelului S Plaid indică o autonomie estimată de 578 km, în scădere de la 637 km (cu -59 km), iar modelul X Plaid a fost redus la 524 km, față de 536 km.

Deși Tesla nu a furnizat încă o explicație oficială pentru aceste ajustări, compania a informat că Departamentul de Justiție al SUA a emis cității oficiale pentru obținerea unor date tehnice. Aceasta a survenit după o anchetă Reuters care a evidențiat că algoritmul de estimare a autonomiei folosit de mașinile Tesla "exagerează" distanța estimată pe care un vehicul o poate parcurge cu o singură încărcare. Mai mult, proprietarii de mașini Tesla au intentat procese în SUA, invocând publicitate falsă.

Săptămâna trecută, compania chineză BYD a anunțat că a depășit Tesla ca cel mai bine vândut producător de mașini electrice din lume, în trimestrul anterior din 2023.

×
Subiecte în articol: tesla auto autonomie vehicule electrice