x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Britanicii de la Mercedes ar putea îmbunătăți monopostul pentru cursa de la Miami

Britanicii de la Mercedes ar putea îmbunătăți monopostul pentru cursa de la Miami

28 Apr 2022   •   10:40
Britanicii de la Mercedes ar putea îmbunătăți monopostul pentru cursa de la Miami

Echipa Mercedes, campioana din Formula 1, ar putea avea la dispoziție noi piese pentru a-și îmbunătăți monopostul la timp pentru Marele Premiu de la Miami de săptămâna viitoare, a declarat miercuri Andrew Shovlin, inginerul șef al britanicilor.

Mercedes se luptă cu probleme încă de la începutul sezonului, Lewis Hamilton, septuplu campion mondial, fiind deja la 58 de puncte în spatele lui Charles Leclerc de la Ferrari, după patru curse.

Hamilton a terminat pe locul 13 în Marele Premiu al Emiliei Romagna de duminica trecută, la Imola.

Shovlin a declarat într-o informare pe canalul YouTube al echipei că problema a ridicat noi provocări inginerești pe care Mercedes trebuie să le înțeleagă.

„Să sperăm că în curând, poate chiar de la Miami, vom putea începe să aducem unele piese la mașină care sperăm că ne vor da o indicație dacă ne îndreptăm în direcția corectă", a spus el.

„Nu ne așteptăm să rezolvăm acest lucru peste noapte, dar dacă putem obține un indiciu că mergem în direcția corectă, că am ajuns cu adevărat să înțelegem ceea ce se întâmplă, atunci vom fi destul de mulțumiți că tocmai ne îndreptăm pe calea cea bună."

Problema a forțat echipa, acum a treia în clasament, să ruleze mașina mai sus decât era planificat, ceea ce afectează performanța aerodinamică.

Shovlin a declarat că o mare parte din munca depusă la uzină a fost pentru a înțelege fenomenul și a vedea dacă există o soluție aerodinamică.

"Fiind realiști, credem că acesta va fi un lucru pe care îl vom aborda în etape, mai degrabă decât un moment mare în care totul dispare", a adăugat el.

„Dar vedem semne încurajatoare... sperăm să aducem piese la mașină în curând, poate chiar la Miami, unde sperăm să vedem progrese în această problemă".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: formula 1