x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto California Dreamin': Ferrari a lansat în România un turbo care atinge 100 km/h în 3.6 secunde - modelul California T

California Dreamin': Ferrari a lansat în România un turbo care atinge 100 km/h în 3.6 secunde - modelul California T

de Sebastian S. Eduard    |    06 Iul 2014   •   15:47
California Dreamin': Ferrari a lansat în România un turbo care atinge 100 km/h în 3.6 secunde - modelul California T

Modelul Ferrari California T a fost dezvaluit astazi oficial şi în România. Evenimentul a avut loc într-un decor deosebit pe malul lacului Snagov, la El Capitan, in prezenta numerosilor reprezentanti media.

Forza Rossa, reprezentantul oficial Ferrari în România, l-a avut ca invitat special pentru această lansare pe Perry McCarthy - faimosul The STIG din show-urile TOP GEAR, care s-a aflat la volanul celui mai recent model Ferrari si a vorbit despre calitatile noii creatii de la Ferrari.

560 CP

Ferrari California T simbolizează eleganţă, sportivitate, versatilitate şi exclusivitate, caracteristici care au pus în lumina reflectoarelor fiecare model California, începând cu anii ‘50. Modelul vine cu o serie de soluţii noi, dintre care cel mai important este motorul său turbo cu 8 cilindri. Inginerii din Maranello au creat un nou propulsor ce livrează performanţe extreme, cu zero turbo lag, garantând răspuns instant, tipic unui motor normal aspirat.

Motorul Ferrari California T are capacitate de 3.855 cc, cu 8 ciclindri, este montat foarte jos în partea central – faţă şi dezvoltă 560 CP la 7.500 rpm, ceea ce înseamnă 145 CP per litru - cea mai mare valoare din categoria sa - precum şi un cuplu maxim de 755 Nm. Toate aceste cifre confera modelului California T o acceleraţie extraordinară, atingand 100 km/h în doar 3.6 secunde.
La fel ca în Formula 1 din acest sezon, s-a apelat la un sistem de supraalimentare prin turbine twin-scroll pentru micşorarea consumului de carburant şi a emisiilor CO2. Comparativ cu modelul California precedent, consumul este mai mic cu circa 15%, în ciuda plusului de 70 CP şi a creşterii cuplului cu 49%. Emisiile au scăzut la 250 g/km în ciclul combinat, ceea ce înseamnă o reducere de 20% în raportul CO2 per cal putere.

Sunetul Ferrrari….

O provocare majoră în proiectarea California T a fost garantarea unui sunet al motorului inegalabil, tipic Ferrari. Propulsorul se mândreşte cu un arbore cotit de tip flat-plane, inspirat din motorsport. Motorul produce un sunet puternic in timpul fazelor de admisie şi evacuare, devenind chiar mai puternic odată cu creşterea turatiei motorului. Este prima dată când un rezultat de acest gen a fost realizat cu un motor turbo.

“Îmi place cum se simte motorul, cum se aude. Sunetul este incredibil. Ferrari a produs din nou un model caruia nu-i poti rezista. Trebuie sa-l conduci, sa simti pe propia piele tot ceea ce-ti poate oferi. Iar senzatia e unica”, a mentionat la rândul său Perry McCarthy.




×