- La exterior: zona roților
De cele mai multe ori, roțile mașinii sunt curățate foarte superficial. Acestea sunt o parte a mașinii care e făcută să arate curat, dar care nu e curățată meticulos, lucru ușor de observat atunci când schimbi anvelopele sau jantele. În lipsa unor echipamente vulcanizare, e dificil să observi cu ochiul liber mizeria. E ușor de înțeles de ce multă lume crede că e o pierdere de vreme să cureți pe îndelete roțile, având în vedere că ele sunt cel mai aproape de mizeria de pe drum. Totuși, în timp, componentele de metal pot fi afectate de depuneri persistente de murdărie. Data viitoare când speli mașina, încearcă să îndepărtezi murdăria depozitată în zona jantelor și prezoanelor.
- La exterior: șasiu
Un test foarte bun ca să verifici dacă mașina este cu adevărat curată la exterior este să o privești din altă perspectivă. Spre exemplu, atunci când sunt ridicate pe elevatoare auto, mașini aparent impecabile nu mai arată deloc curate. Șasiul poate acumula multă mizerie și este, din păcate, dificil de curățat. O metodă mai simplă de curățare a acestuia, fără a fi nevoie să te poziționezi sub mașină, este utilizarea unei mașini de spălat cu presiune (sau, la nevoie, un simplu furtun) la care se adaugă un accesoriu special pentru șasiu.
- La exterior: zona dintre geamuri și portieră
Atât geamurile, cât și portierele sunt curățate la fiecare spălare. Din cauză că geamurile sunt închise atunci când speli exteriorul mașinii, spațiul dintre geam și portieră rămâne, din păcate, necurățat. Ștergerea sa cu o cârpă de microfibră ar trebui să fie suficientă, dacă o faci la fiecare spălare a mașinii.
- La interior: plafonul mașinii
Atunci când cureți interiorul mașinii, atenția îți este îndreptată în jos, acolo unde se acumulează toată mizeria. Ai curățat însă vreodată plafonul mașinii? Acest pas este cu atât mai important dacă se fumează în mașină. Tapițeria de pe plafonul auto trebuie curățată cu grijă, pentru a evita situația în care o deteriorezi. Soluțiile de curățare trebuie selectate cu atenție: să fie suficient de puternice încât să îndepărteze eventualele pete, dar să nu decoloreze materialul. De asemenea, evită să aplici forță excesivă atunci când freci plafonul.
- La interior: sub bancheta din spate
Chiar dacă unele zone din mașină nu sunt ușor accesibile, ele pot acumula în timp murdărie. În funcție de modelul mașinii, bancheta din spate se scoate diferit. Află care este procedura corectă la mașina ta și mută bancheta din locul său, pentru a aspira temeinic zona.