x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Europa va avea nevoie de 65 de milioane de stații de încărcare pentru vehicule electrice până în 2035

Europa va avea nevoie de 65 de milioane de stații de încărcare pentru vehicule electrice până în 2035

11 Feb 2022   •   13:37
Europa va avea nevoie de 65 de milioane de stații de încărcare pentru vehicule electrice până în 2035

Europa va avea nevoie de minimum 65 de milioane de stații de încărcare a mașinilor electrice până în 2035, dintre care 9 milioane publice. Se estimează că numărul vehiculelor ecologice va ajunge la circa 130 de milioane, arată un raport EY.

În prezent există  374.000 de stații de încărcare electrice. 

Raportul „Pot companiile de utilități să transforme vehiculele electrice în resurse de valoare pentru rețele?” analizează creșterea numărului mașinilor electrice.

„130 de milioane de vehicule electrice sunt aşteptate în Europa până în 2035, susţinute de aproximativ 65 de milioane de puncte de încărcare. Creșterile rapide și imprevizibile ale cererii de încărcare pot cauza probleme rețelelor electrice, cum ar fi fluctuațiile de tensiune și chiar întreruperi în alimentarea cu energie electrică. Operatorii de distribuţie locali au mai multe soluții disponibile pentru a transforma aceste costuri suplimentare într-o investiţie cu potenţial de finanțare prin programele UE”, a declarat Mihai Drăghici, Director consultanţă la EY România.

Cererea de electricitate pentru alimentare va crește cu 30% pe an, adică o creștere de 200 TWh până în 2030. Problema vine însă de la posibilitatea ca milioane de mașini electrice să fie încărcate în același timp. Astfel încât felul în care va fi gestionată alimentarea este un element important. 

De asemenea, abordarea soluțiilor digitale va permite controlul capacității disponibile, momentul și durata alimentării și facilitarea alimentării vehiculelor electrice la ore la care energia din rețea este abundentă și ieftină, prevenind eventualele blocaje. 

 

×