x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Un faliment celebru, Fisker, probleme de un miliard

Un faliment celebru, Fisker, probleme de un miliard

de Cătălin F. Vărzaru    |    21 Iun 2024   •   06:40
Un faliment celebru, Fisker, probleme de un miliard

Fisker, compania care promitea supercaruri electrice, a intrat în faliment. În august 2023, lansa ideea unui Ronin, o maşină de 1.000 de cai putere cu o autonomie de peste 600 de mile.

Preţul ar fi fost pe măsură, de 385.000 de dolari. Fisker promitea că până în 2027 va pune pe drum peste un milion de automobile, cifră pe care anunţa că o va dubla an de an după 2030. N-a fost să fie. În 2023, constructorul american de mașini electrice a reușit să livreze doar 4.929 de mașini la nivel mondial și a cheltuit aproape 905 milioane de dolari pentru activitățile sale operaționale. Din cauza situației financiare precare, Fisker a fost nevoit să oprească producția modelului Ocean la mijlocul lunii martie.

La numai 4 luni de când a anunțat că se află într-o situație financiară delicată, Fisker şi-a declarat falimentul. Compania americană estimează că deține active cu o valoare cuprinsă între 500 de milioane de dolari și un miliard de dolari, precum și datorii cuprinse între 100 de milioane de dolari și 500 de milioane de dolari.

 

 

×
Subiecte în articol: fisker faliment