x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Ford: Peste jumătate de milion de SUV-uri sunt rechemate în service din cauza riscului de incendiu

Ford: Peste jumătate de milion de SUV-uri sunt rechemate în service din cauza riscului de incendiu

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2022   •   19:41
Ford: Peste jumătate de milion de SUV-uri sunt rechemate în service din cauza riscului de incendiu

Constructorul auto american Ford Motor Co. a decis joi să recheme la service peste 634.000 de vehicule de teren (SUV) vândute în întreaga lume, din cauza riscului de incendiu ca urmare a unor fisuri la injectoarele de combustibil, transmite Reuters.

Potrivit antena3.ro, al doilea mare producător american de automobile a precizat că retragerea afectează modelele de teren Bronco Sport şi Escape produse în perioada 2020-2023. Toate aceste automobile au motoare de 1,5 litri şi trei cilindri.
Ford a precizat că atunci când motoarele acestor SUV-uri funcţionează, este posibil ca o fisură la injector să provoace scurgeri de combustibil, ceea ce ar putea conduce la un incendiu sub capotă. Cu toate acestea, Ford nu a recomandat proprietarilor să înceteze să mai conducă vehiculele deoarece incendiile sunt rare şi în general nu au loc atunci când motorul este oprit.

Sunt vizate 520.000 de vehicule din SUA şi aproximativ 114.000 de vehicule în alte ţări

În Europa, Ford este responsabilă pentru producerea, vânzarea şi întreţinerea vehiculelor marca Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 45.000 de angajaţi la unităţile sale deţinute în totalitate şi la întreprinderile mixte consolidate şi aproximativ 59.000 de oameni când sunt incluse afacerile neconsolidate.

Cum aflu dacă am o rechemare pentru vehiculul meu?

"Pentru a determina dacă vehiculul este inclus într-o rechemare, intraţi pe site-ul web Ford Etis şi introduceţi Numărul de identificare a vehiculului (VIN). Acest număr format din 17 cifre se regăseşte pe o etichetă metalică, fixată pe bord, pe partea şoferului, aproape de parbriz. Eticheta este vizibilă din afara vehiculului. Este localizată, de asemenea, pe interiorul uşii de pe partea şoferului sau în documentaţia vehiculului dvs. (V5)", se precizează pe site-ul companiei, www.ford.ro.

×