x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Germania. Volkswagen opreşte producţia la două fabrici

Germania. Volkswagen opreşte producţia la două fabrici

30 Ian 2016   •   11:31
Germania. Volkswagen opreşte producţia la două fabrici

Volkswagen a suspendat producţia la principala sa fabrică de cutii de viteze deoarece compania auto se confruntă cu reducerea cererii şi efectele problemelor tehnice de la o altă uzină din Germania, transmite Reuters.

Cel mai mare producător auto din Europa va opri producţia în unele părţi ale fabricii sale din Kassel în 1, 5 şi 8 februarie, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al VW, confirmând un raport apărut în publicaţia regională Hessische Niedersaechsische Allgemeine.

Producţia la Kassel, unde Volkswagen fabrică anual peste patru milioane de cutii de viteze şi caroserii pentru modelul Passat saloon, a fost deja suspendată vineri, fiind afectaţi 400 de angajaţi, a explicat purtătorul de cuvânt.

Producţia fabricii din Kassel este afectată de încetinirea cererii pentru componente şi problemele tehnice de la instalaţia de ştanţare, de la uzina VW din Emden, unde este asamblat modelul Passat, a adăugat oficialul companiei germane.

Şi producţia la Emden a fost suspendată vineri şi ar putea fi oprită şi luni, a anunţat purtătorul de cuvânt, fără a oferi detalii suplimentare.

Fabricile din Kassel şi Emden au 16.000 şi, respectiv, 9.600 de angajaţi.

Cel mai mare producător auto european face deja obiectul unor investigaţii în mai multe ţări după ce, în luna septembrie, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Costurile totale cu care se confruntă VW din cauza scandalului emisiilor sunt estimate undeva între 30 şi 65 de miliarde de euro, iar analiştii avertizează că grupul ar putea fi nevoit să vândă unele operaţiuni.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Volkswagen germania fabrici productie masini