x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto 50 de stații de încărcare pentru mașinile electrice vor fi montate pe 11 amplasamente din București

50 de stații de încărcare pentru mașinile electrice vor fi montate pe 11 amplasamente din București

de Redacția Jurnalul    |    28 Sep 2023   •   23:00
50 de stații de încărcare pentru mașinile electrice vor fi montate pe 11 amplasamente din București

50 de stații de încărcare pentru mașinile electrice vor fi montate în București, în urma unei investiții estimate la aproape 18 milioane de lei.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi proiectul de hotărâre privind Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul București”.

Conform proiectului, 50 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, cu câte două puncte de reîncărcare, vor fi montate pe 11 amplasamente din București.

În Sectorul 1 vor fi amplasate 6 stații la Gara Băneasa, una în zona parcării Piața Victoriei, 6 la Expoziției, alte 6 la Nicolae Caranfil, în Sectorul 2 vor fi câte 6 amplasamente pe Chiristigiilor, Bucur Obor, Pantelimon 1S, iar în Sectorul 4 va fi o stație pe Văcărești.

De asemenea, în Sectorul 5 vor fi amplasate 5 stații pe Bulevardul Unirii, 3 la Marriott, în timp ce alte 4 stații vor fi pentru sectoarele 4 și 5 – pe Bd. Libertății – Splai Independenței – Piața Națiunile Unite.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 17,9 milioane lei, inclusiv TVA, iar durata de realizare este de 15 luni, dintre care două luni pentru proiectare şi 13 luni pentru execuţie.

Aceste stații se adaugă celor 40 pentru care autoritățile sunt în curs de obținere a avizelor de amplasare, a anunțat primarul general Nicușor Dan.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: incarcare masini electrice