x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Mașina viitorului: lupta pentru inteligente

Mașina viitorului: lupta pentru inteligente

29 Ian 2016   •   23:00
Mașina viitorului: lupta pentru inteligente

Tot mai multe companii și-au anunţat intenţia de a scoate pe piaţă, în viitorul apropiat, mașini capabile să se conducă singure. Şi este vorba despre companii care produc mașini low-cost.

Sud-coreeni de la KIA vor să lanseze în următorii patru ani mașini parţial autonome, au anunţat oficialii companiei la salonul dedicat tehnologiei de la Las Vegas.

Compania va investi două miliarde de dolari în următorii doi ani într-un proiect capabil să autonomizeze KIA Soul, dar tehnologia sub care vor fi vândute se numește Drive Wise.

Aceasta va cuprinde conducerea pe pilot automat în trafic greu sau ambuteiaje, frânarea de urgenţă în caz de accident sau în cazul în care șoferul a adormit la volan. Şoferul va putea comanda mașina prin atin-geri sau gesturi. Cea de a doua etapă a proiectului vizează o autonomie totală și are ca deadline anul 2030.

Alianţa Reanult-Nissan vrea ca până în 2020 să scoată pe piaţă zece modele inteligente. Într-o primă etapă, chiar din 2016, va fi implementată funcţia „single-lane control” care va permite circulaţia autonomă pe o singură bandă pe autostradă, apoi se va trece la „multiple-lane control”, urmând ca din 2020 să fie disponibilă pentru șofer și opţiunea „intersection autonomy”.
 

×
Subiecte în articol: kia soul masina viitorului