x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Mercedes-Benz va instala "supercomputere" pe mașini, dezvăluie un parteneriat cu Google

Mercedes-Benz va instala "supercomputere" pe mașini, dezvăluie un parteneriat cu Google

de Redacția Jurnalul    |    23 Feb 2023   •   15:15
Mercedes-Benz va instala "supercomputere" pe mașini, dezvăluie un parteneriat cu Google

Mercedes-Benz a anunțat că a încheiat un parteneriat cu Google în domeniul navigației și că va oferi "performanțe de tip supercomputer" în fiecare mașină cu senzori de conducere automată, în încercarea de a concura cu Tesla și cu noii veniți din China, scrie Reuters.

Constructorii auto noi și vechi se întrec în a egala funcțiile software adoptate de Tesla, care permit actualizarea de la distanță a performanțelor vehiculului, a autonomiei bateriei și a capacităților de autoconducere.

Constructorul auto german a convenit să împartă veniturile cu producătorul de semiconductori Nvidia Corp, partenerul său pentru software-ul de conducere automată începând din 2020, pentru a reduce costul inițial al achiziționării de semiconductori scumpi de mare putere, a declarat directorul general Ola Kaellenius.

Dar numai clienții care plătesc un pachet opțional suplimentar vor avea mașini echipate cu tehnologia senzorilor Lidar și alte echipamente pentru conducerea automată de "nivel 3", care au un cost variabil mai mare, a spus Kaellenius.

Producătorul de senzori pentru conducere autonomă Luminar Technologies Inc, la care Mercedes deține o mică participație, a declarat miercuri că a încheiat un acord de mai multe miliarde de dolari cu producătorul auto pentru a integra senzorii săi într-o gamă largă de vehicule până la mijlocul deceniului, ceea ce a dus la creșterea acțiunilor Luminar cu peste 25%.

Mercedes a declarat că parteneriatul cu Google îi va permite să ofere informații despre trafic și redirecționare automată. De asemenea, șoferii vor putea viziona YouTube pe sistemul de divertisment al mașinilor atunci când mașina este parcată sau în modul de conducere autonomă de nivel 3, care permite șoferului să își ia ochii de la volan pe anumite drumuri, atâta timp cât poate relua controlul dacă este necesar.

Alți constructori auto precum General Motors, Renault, Nissan și Ford au încorporat un întreg pachet de servicii Google în vehiculele lor, oferind funcții precum Google Maps, Google Assistant și alte aplicații.

Toate vehiculele pe viitoarea platformă de arhitectură modulară a Mercedes vor avea, de asemenea, așa-numitele hiperscreen-uri care se vor extinde pe tot habitaclul mașinii, a declarat miercuri compania.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mercedes benz google