x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto MINI Clubman Concept se anunţă peste câteva zile la Geneva

MINI Clubman Concept se anunţă peste câteva zile la Geneva

de Sebastian S. Eduard    |    26 Feb 2014   •   13:22
MINI Clubman Concept se anunţă peste câteva zile la Geneva

Cu ocazia ediţiei 2014 a Salonului Auto de la Geneva, MINI prezintă MINI Clubman Concept, demonstrând o nouă filosofie a mărcii pentru o categorie superioară de automobile. Mai lung cu 26 de centimetri şi mai lat cu doar 17 centimetri faţă de actualul MINI Clubman, conceptul este unul sofisticat, atractiv şi elegant. Designul emblematic MINI este completat de detaliile de calitate, spaţiul generos pentru dotări funcţionale şi materialele deosebite.

"MINI Clubman Concept demonstrează modul în care MINI Clubman poate face un pas înainte: mai mult spaţiu interior, un sentiment superior al calităţii, dar, totodată, inteligent, îndrăzneţ şi distinctiv. Pe scurt: mai mult automobil, mai mult MINI", declară Adrian van Hooydonk, directorul BMW Group Design, explicând abordarea pentru acest model.

Chiar şi cu dimensiuni exterioare mai mari, MINI Clubman Concept este recunoscut imediat ca un model MINI autentic. Prin proporţiile caracteristice MINI, linia extinsă a acoperişului reflectă utilitatea mărită a spaţiului maşinii. De asemenea, silueta se remarcă printr-o eleganţă deosebită, subliniată de suprafeţele generoase. Nuanţa Berry Red - deopotrivă, puternică şi caldă - conferă efectul optim suprafeţelor şi formelor. Acoperişul în culoare "Blade" - un gri metalizat - creează un contrast elegant cu roşul cald al restului caroseriei.

Elemente clasice MINI de design - grila hexagonală a radiatorului, elementele de design laterale (Side Scuttles), montanţii de culoare neagră şi farurile tipice - sunt concepute într-un stil elegant şi precis. Tema aerodinamicii este bine evidenţiată în designul exteriorului. Toate fantele şi prizele de aer sunt integrate în caroserie şi au forme elegante. Pasajele bine definite ale roţilor şi spoilerul de pe acoperiş accentuează apariţia dinamică a automobilului, subliniind impresia generală de atitudine sportivă.

La interior, zona de afişare de pe consola centrală (160 mm x 150 mm) se adaptează în funcţie de conţinutul selectat sau de situaţia de pe traseu. Trei comutatoare "inteligente" sunt atribuite pentru conţinutul relevant în funcţie de selecţie sau pentru funcţiile de condus. Mai presus de toate acestea, cele trei comutatoare pot fi programate liber şi asociate cu anumite funcţii după preferinţe. Datorită calităţii tactile a comutatoarelor, diversele funcţii pot fi operate în timpul călătoriei fără a fi privite. Aici, MINI Clubman Concept preia elementele clasice de operare care fac parte din istoria MINI de 55 de ani şi care au evoluat constant.


×