x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Nissan face presiuni asupra Renault pentru a-și vinde participația

Nissan face presiuni asupra Renault pentru a-și vinde participația

10 Oct 2022   •   11:00
Nissan face presiuni asupra Renault pentru a-și vinde participația

Nissan face presiuni asupra partenerului francez Renault pentru a-și reduce cât mai mult posibil participația la producătorul auto japonez, în mod ideal până la 15%, și ar putea lua în considerare posibilitatea de a strânge fonduri pentru a răscumpăra acțiunile, a declarat o sursă pentru Reuters.

Solicitatea vine în schimbul acceptării de către Nissan de a investi în noua unitate a Renault care este în curs de înființare pentru a găzdui activele sale de vehicule electrice (EV), a declarat sursa, care a dorit să-și păstreze anonimatul deoarece discuțiile nu sunt publice.

Renault deține aproximativ 43% din Nissan, care vrea ca aliatul său francez să își reducă participația la 15%, egalând astfel cota deținută de Nissan în cadrul partenerului de alianță, a precizat sursa.

Vânzarea participației nu ar afecta alianța lor de afaceri, iar Nissan ar putea fi nevoită să strângă fonduri pentru a răscumpăra acțiunile de la Renault, a adăugat sursa.

Un purtător de cuvânt al Nissan a refuzat să comenteze. Renault nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters.

Discuțiile privind vânzarea participației au fost raportate pentru prima dată de Wall Street Journal, iar agenția de știri Bloomberg a afirmat că Renault este deschisă la reducerea participației sale la Nissan, citând persoane familiare cu discuțiile.

Renault avansează planurile de divizare a activităților sale legate de vehiculele electrice și de motoarele cu combustie în încercarea de a recupera decalajul față de rivali precum Tesla și Volkswagen.

Compania este așteaptă să dezvăluie un proiect detaliat pentru noua entitate EV la o zi a piețelor de capital în această toamnă.

Pe măsură ce negocierile se intensifică, directorul general al Renault, Luca de Meo, va participa duminică la cursa de Formula 1 de la Suzuka, ceea ce îi va oferi ocazia de a discuta cu omologul său de la Nissan, Makoto Uchida, a declarat o altă sursă.

Este puțin probabil ca discuțiile din acest weekend să dea rezultate concrete, a spus prima sursă, dar negocierile ar putea aduce un acord înainte de 8 noiembrie, când de Meo intenționează să prezinte o actualizare a strategiei sale.

Partenerii de alianță Nissan și Mitsubishi nu au spus încă dacă vor participa la viitoarea unitate EV a Renault.

Sursa citată a precizat că Mitsubishi ia în considerare preluarea unei participații de o singură cifră la unitatea EV a Renault.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nissan