x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Nissan nu mai vinde subsidiara care produce baterii

Nissan nu mai vinde subsidiara care produce baterii

02 Iul 2018   •   09:38
Nissan nu mai vinde subsidiara care produce baterii

Nissan Motor, al doilea producătorul auto nipon, a anulat potenţiala vânzare a subsidiarei sale care produce baterii către firma de investiţii GSR Capital din China, lăsând drum liber altor solicitanţi dornici să obţină o afacere vitală pentru industria în creştere rapidă a vehiculelor electrice.

 

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au anunţat că valoarea tranzacţiei se ridică la aproximativ un miliard de dolari. Firma chineză nu a reuşit să obţină până la termenul limită din 29 iunie fondurile pentru finanţarea achiziţiei, ceea ce a determinat Nissan să anuleze tranzacţia, anunţată prima dată în august 2017.

Un purtător de cuvânt al Nissan a declarat că firma încă intenţionează să vândă subsidiara dar a refuzat să comenteze dacă GSR încă este un potenţial cumpărător. Reprezentanţii GSR nu au comentat informaţia.

Subsidiara în care Nissan deţine o participaţie de 51% include unităţile care produc şi dezvoltă baterii din SUA (Smyrna, Tennessee), Marea Britanie (Sunderland) şi Japonia (Oppama, Atsugi şi Zama). Grupul nipon produce baterii litiu-ion folosite la vehiculele electrice Nissan Leaf. Şi compania niponă de produse electronice Panasonic a negociat cu Nissan achiziţionarea subsidiarei care produce baterii, au declarat sursele.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. AGERPRES

×