x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Noul Hyundai i40 va debuta la Salonul Auto de la Geneva

Noul Hyundai i40 va debuta la Salonul Auto de la Geneva

de Mihai Morcovescu    |    18 Feb 2011   •   13:15
Noul Hyundai i40 va debuta la Salonul Auto de la Geneva
Sursa foto: /Hyundai

Coreenii de la Hyundai vor prezenta la Salonul Auto de la Geneva noul i40, înlocuitorul actualului Sonata.Cu două săptămâni înainte de debutul mondial, modelul coreean de clasă medie a fost dezvăluit în versiune break.

Dezvoltat special pentru piaţa europeană, noul Hyundai i40 va concura cu modele consacrate precum Volkswagen Passat, Opel Insignia, Peugeot 508 şi Citroen C5.

Designul lui i40 urmează liniile filozofiei de design "fluidic sculpture" şi se distinge prin grila hexagonalaă specifică celor mai noi modele Hyundai, noile blocuri optice şi printr-o linie a acoperişului plonjată către spate, care conferă maşinii o notă de sportivitate.

La interior modelul a primit o nouă planşă de bord, volan şi scaune faţă/spate încălzite şi un sistem care înlătură ceaţa din zona parbrizului, sisteme care reprezintă o premieră pentru acest segment.

Noul Hyundai i40 va fi disponibil în patru versiuni de motorizare, între acestea făcându-şi loc şi noul turbodiesel de 1,7 litri şi 115 CP. Coreenii susţin că acest propulsor, echipat cu sistem Stop&Start, se laudă cu cele mai mici emisii de dioxid de carbon din clasă: 113 g CO2/km. Motorul este oferit şi într-o variantă mai puternică, de 177 CP.

De asemenea, clienţii vor putea alege şi dintre două motoare pe benzină: 1.6 GDI/135 CP şi 2.0 GDI/177 CP. Consumul mediu anunţat de Hyundai pentru modelul echipat cu benzinarul 1.6 GDI este de 4,3 litri/100 km.

Toate motorizările vor putea fi cuplate la o cutie de viteze manuală sau la una automată, ambele cu 6 trepte.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×