x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Pierderi uriașe la Ford în afacerile cu mașini electrice

Pierderi uriașe la Ford în afacerile cu mașini electrice

de Redacția Jurnalul    |    23 Mar 2023   •   23:00
Pierderi uriașe la Ford în afacerile cu mașini electrice

Producătorul auto american Ford înregistrează pierderi uriașe de pe urma afacerilor cu vehiculele electrice, scrie Reuters.

Divizia de mașini electrice a avut pierderi de 3 miliarde de dolari în perioada 2020-2022 și va mai pierde alți 3 miliarde de dolari în 2023, astfel că totalul se ridică la 6 miliarde de dolari Cu toate acestea, compania se așteaptă să devină profitabilă din 2026, însă chiar și atunci, creșterea va fi de numai 8%. 

Ford spune acum că vrea să schimbe acum modalitatea de raportare a rezultatelor financiare pentru ca investitorii să aibă o idee mai clară asupra performanțelor celor trei divizii principale ale grupului. Rezultatele aferente primului trimestru al anului vor fi anunțate pe 2 mai 2023 pentru Ford Model e - vehicule electrice, Ford Blue - vehicule pe combustie şi Ford Pro - vehicule comerciale şi servicii.

Astfel că directorul financiar, John Lawler, vrea să publice doar cifrele de vânzări trimestriale și anuale, precum și cota de piață pe primele 5 piețe mondiale dar nu și datele regionale. 

Pierderile brute în 2022 ale Ford au fost de 600 de milioane de dolari în China, a fost pe zero în Europa, a avut un profit de numai 400 de milioane de dolari în America de Sud, iar în Statele Unite a avut un profit de 9,2 miliarde de dolari. 

Estimările arată că divizia de vehicule comerciale Ford Pro își va dubla profitul operațional la 6 miliarde de dolari în 2023 iar pentru Ford Blue va ajunge la 7 miliarde de dolari. 

Totodată, se așteaptă ca Ford să producă 600.000 de vehicule electrice în 2023 iar până la sfârșitul anului 2026 să ajungă la 2 milioane de vehicule electrice anual. 

 

×
Subiecte în articol: ford vehicule electrice pierderi