x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Probleme la Toyota. Constructorul auto oprește producția din Japonia

Probleme la Toyota. Constructorul auto oprește producția din Japonia

de Redacția Jurnalul    |    29 Aug 2023   •   13:45
Probleme la Toyota. Constructorul auto oprește producția din Japonia

Constructorul auto Toyota Motor Corp și-a suspendat, marți, operațiunile la toate uzinele din Japonia, scrie BBC.

Producătorul auto nipon Toyota Motor Corp a anunţat marţi că a suspendat operaţiunile la toate cele 14 uzine ale grupului din Japonia, din cauza unei defecţiuni a sistemului informatic, şi nu se ştie când se va relua producţia, transmit BBC şi Kyodo.

Compania deține 14 uzine în această țară, care și-au încetat temporar activitatea din cauza unei defecțiuni informatice. și nu se știe când va fi reluată. 

Operaţiunile la fabrica Miyata din prefectura Fukuoka şi unitatea din Kyoto a Daihatsu Motor vor fi suspendat în cursul după-amiezii. Cele două uzine și-au finalizat deja comenzile.

Totuși, deși defecțiunea este de amploare nu pare provocată de un atac cibernetic. 

O altă problemă de amploare a mai avut loc în martie 2022, când Toyota și-a închis, de asemenea, unitățile din Japonia, deoarece furnizorul nipon Kojima Industries Corp a fost afectat de o defecţiune a sistemului informatic, provocată de un atac cibernetic. Astfel că 13.000 de mașini nu au putut fi produse. 

Toyota este cel mai mare constructor mondial de autovehicule. Doar în cele 14 uzine din Japonia se produc 30% din toate mașinile la nivel mondial. De asemenea, compania niponă își menține costuri scăzute dar mai are probleme din cauza livrărilor de componente. 

 

 

×
Subiecte în articol: toyota japonia suspendare productie