x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Sfaturi pentru șoferi. Ce trebuie să faci dacă mașina ta a fost inundată

Sfaturi pentru șoferi. Ce trebuie să faci dacă mașina ta a fost inundată

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2024   •   16:15
Sfaturi pentru șoferi. Ce trebuie să faci dacă mașina ta a fost inundată

Inundațiile afectează oameni, case, mașini. Ploile abundente din ultimele zile au provocat pagube uriașe șoferilor, astfel că este bine să știi ce trebuie să faci pentru a-ți salva automobilul de la o daună totală.

În cazul unei inundații, o mașină este de obicei avariată în totalitate. Însă există și situații când acestea pot fi salvate dacă respecți anumite reguli. 

Autoturismele sunt dotate cu piese care opresc apa să ajungă la motor, dar atunci când asupra ei se revarsă cantități mari de apă, acest lucru nu mai este posibil. 

Prin urmare, șoferii trebuie să fie atenți dacă nivelul apei a trecut de jumătatea roților. Dacă s-a întâmplat asta, este recomandat să nu fie pornită și să fie dusă pe platformă la un service.

Dauna totală poate fi evitată dacă motorul mașinii este oprit. În cazul în care o pornești, bateria poate să facă scurtcircuit. Dacă mașina este inundată în timp ce este pornită, problemele pot fi și mai mari, iar șansele să fie reparate sunt reduse.

Ce poți să faci în cazul unei daune totale

O mașină declarată daună totală nu mai poate fi salvată. Șoferii au două posibilități, fie o casează, fie o vând la un serviciu pentru piese. Astfel de daune nu se decontează pe asigurare RCA deoarece aceasta se aplică numai în cazul accidentelor rutiere.  

Dacă șoferii au încheiat asigurare CASCO pentru mașină, atunci pot primi despăgubiri pentru daună totală, potrivit spynews.ro.


 

×