x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Tesla începe angajările pentru noua fabrică din Shanghai

Tesla începe angajările pentru noua fabrică din Shanghai

07 Aug 2018   •   15:17
Tesla începe angajările pentru noua fabrică din Shanghai

Tesla a început angajările la noua sa fabrică din Shanghai, conform unui anunţ postat pe site-ul producătorului american de automobile electrice, la doar o lună după ce a încheiat un acord cu autorităţile locale pentru proiectul de două miliarde de dolari. 

 

În iulie, Tesla a semnat un acord cu autorităţile chineze pentru construirea unei fabrici la Shanghai, numită "Gigafactory" - prima unitate a producătorului situată în afara SUA. Aici ar urma să fie produse 500.000 de vehicule pe an, după finalizarea construcţiei, prevăzută în 2020. 

La prezentarea rezultatelor financiare, şeful Tesla, Elon Musk, a declarat că uzina va costa aproximativ două miliarde de dolari iar proiectul va fi finanţat prin obligaţiuni locale. Pe site-ul Tesla sunt anunţuri de angajare pentru 14 poziţii, inclusiv designer arhitectural şi director financiar. Majoritatea sunt poziţii de top, care necesită cel puţin şase ani de experienţă. 

Construirea unei facilităţi de producţie în statul chinez a devenit crucială pentru Tesla după ce autorităţile de la Beijing au impus tarife vamale la importurile de maşini din SUA, ca represalii la tarifele vamale de 34 miliarde dolari pentru bunuri chinezeşti introduse de Washington. 

China este cea mai mare piaţă din lume pentru vehiculele electrice şi a doua cea mai mare piaţă pentru Tesla. AGERPRES

×
Subiecte în articol: tesla angajari fabrica shanghai China piata auto