x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Tesla Motors lansează primul său SUV 100% electric

Tesla Motors lansează primul său SUV 100% electric

05 Oct 2015   •   11:45
Tesla Motors lansează primul său SUV 100% electric

Compania californiană Tesla Motors a lansat primul său SUV, Model X. Acesta este cel de-al treilea autovehicul 100% electric al mărcii, după Tesla Roadster și modelul incredibil de popular Model S sedan.

Model X are un preț de pornire de 132.000 $ pe piața din Statele Unite ale Americii și este în final disponibil după trei ani de așteptare.

Potrivit www.businessinsider.com, caracteristicile SUV-ului sunt similare cu cele ale modelului lansat anterior de producător, Model S, care este dotat cu portiere cu deschidere verticală și mânere retractabile. În plus, Model X, oferă șapte locuri pentru pasageri și un display mai mult decât generos cu ajutorul căruia vehiculul poate fi controlat cu o simplă atingere.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a făcut comentarii referitoare la siguranța și fiabilitatea mașinii în debutul evenimentului de lansare de marți, afirmând că este o mașină de 5 stele la toate categoriile, fiind unul din cele mai sigure autovehicule de pe șosea.

Model X are o suspensie pneumatică, garda maximă la sol este de 2,3 cm și capacitatea de tractare de 2.268 kg. În strânsă corelație cu filozofia Tesla pentru protecțuia mediului, SUV-ul este echipat cu un sistem de climatizare care filtrează bacteriile, virușii și ceața.
Conform declarațiilor lui Musk, „aerul din habitaclu va fi la fel de curat ca într-o cameră de spital.”

Și dat fiind faptul că se discută despre Tesla, viteza este un alt atu, varianta de vârf a SUV-ului fiind capabilă să accelereze până la 96 km în numai 3,2 secunde.

Model X este disponibil în prezent, dar conform companiei există deja 25.000 de comenzi în așteptare, ceea ce înseamnă că persoanele care decid acum să comande o astfel de mașină acum vor intra în posesia acesteia peste 8-12 luni.
 

×
Subiecte în articol: tesla x