x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Tesla continuă și în ianuarie programul de producție redusă la Shanghai

Tesla continuă și în ianuarie programul de producție redusă la Shanghai

de Redacția Jurnalul    |    27 Dec 2022   •   18:00
Tesla continuă și în ianuarie programul de producție redusă la Shanghai

Tesla plănuiește să continue programul de producție redusă la uzina sa din Shanghai și în ianuarie, prelungind practic programul început luna aceasta, potrivit unui program intern analizat de Reuters.

Tesla va derula producția timp de 17 zile în ianuarie, între 3 și 19 ianuarie, și va opri producția de vehicule electrice între 20 și 31 ianuarie pentru o pauză prelungită pentru Anul Nou chinezesc, potrivit planului consultat de Reuters.

Tesla nu a specificat un motiv pentru încetinirea producției în planul său de producție. De asemenea, nu a fost clar dacă lucrările vor continua în afara liniilor de asamblare pentru Model 3 și Model Y la uzină în timpul întreruperii programate.

Nu a fost o practică stabilită ca Tesla să oprească operațiunile pentru o perioadă extinsă pentru Anul Nou chinezesc.

Tesla nu a răspuns solicitărilor de comentarii transmise de Reuters.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 5,8%, la 116 dolari, în precomerț. Acțiunile au scăzut cu 56% de la începutul lunii octombrie, investitorii invocând îngrijorarea privind cererea, inclusiv în China, și supraestimarea implicării șefului executivului Elon Musk în Twitter și a vânzărilor recente de acțiuni Tesla.

Tesla a suspendat sâmbătă producția la uzina sa din Shanghai, devansând un plan stabilit de a întrerupe majoritatea lucrărilor la uzină în ultima săptămână din decembrie, a relatat Reuters.

Cele mai recente reduceri de producție ale Tesla la Shanghai au loc pe fondul unui val crescând de infecții după ce China a făcut un pas înapoi de la politica sa de zero-COVID la începutul acestei luni. Această măsură a fost salutată de întreprinderi, deși a perturbat operațiunile de producție din afara Tesla.

La fel ca alți producători auto, Tesla s-a confruntat și ea cu o scădere a cererii în China, cea mai mare piață auto din lume. La începutul acestei luni, Tesla a oferit un stimulent suplimentar pentru cumpărătorii care intră în posesia vehiculelor în luna decembrie. Compania a redus prețurile pentru automobilele Model 3 și Model Y cu până la 9% în China, pe lângă o subvenție pentru costurile de asigurare.

Casa de brokeraj China Merchants Bank International (CMBI) a precizat într-un raport publicat marți că media zilnică a vânzărilor zilnice cu amănuntul ale Tesla în China, în perioada 1-25 decembrie, a scăzut cu 28% față de anul precedent. Acesta a precizat că Tesla a înregistrat 36.533 de vânzări cu amănuntul în China de la 1 decembrie până la 25 decembrie.

Casa de brokeraj, care urmărește săptămânal datele privind vânzările auto cu amănuntul în China ca o imagine a cererii, a declarat că vânzările la nivelul întregii industrii au crescut cu aproape 15% după același parametru până la 25 decembrie. Aceasta a precizat că vânzările medii zilnice pentru BYD (002594.SZ), cel mai mare rival al Tesla pentru vehiculele electrice în China, au crescut cu 93% în această perioadă.

Fabrica Tesla din Shanghai, cel mai important centru de producție pentru compania de vehicule electrice a lui Musk, a menținut operațiunile normale în ultima săptămână din decembrie anul trecut și a luat o pauză de trei zile pentru Anul Nou chinezesc.

Perioada 21 - 27 ianuarie 2023 este o sărbătoare publică în China pentru Anul Nou Chinezesc.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tesla shanghai