x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Tesla recheamă în service peste 1,6 milioane de vehicule electrice din China

Tesla recheamă în service peste 1,6 milioane de vehicule electrice din China

de Redacția Jurnalul    |    06 Ian 2024   •   14:40
Tesla recheamă în service peste 1,6 milioane de vehicule electrice din China

Tesla recheamă în service peste 1,6 milioane de vehicule electrice din China. Rechemarea a avut loc în urma unei investigații de doi ani a Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA.

Tesla recheamă în service peste 1,6 milioane de vehicule electrice Model S, X, 3 și Y exportate în China, din cauza unor probleme legate de comenzile de direcție automată asistată și de închidere a ușilor. Rechemarea, cea mai mare efectuată vreodată de Tesla în China, afectează majoritatea mașinilor pe care le-a vândut în această țară, scrie The Guardian, citat de alephnews.ro.

Administrația de stat pentru reglementarea pieței din China a anunțat vineri rechemarea în service. Agenția a precizat că Tesla din Beijing și Shanghai va folosi actualizări de la distanță pentru a remedia problemele, astfel că, în majoritatea cazurilor, proprietarii de mașini nu vor trebui să viziteze centrele de service Tesla.

Rechemarea din China, din cauza unor probleme cu funcția de asistență automată la direcție, se aplică la 1,6 milioane de Tesla Model S, Model X, Model 3 și Model Y importate. Atunci când funcția de direcție automată este activată, șoferii ar putea utiliza în mod abuziv funcția de conducere combinată, crescând riscul de accidente, se arată în anunț.

Rechemarea pentru remedierea controlului logic de deblocare a ușilor pentru modelele importate Model S și Model X EV afectează 7.538 de vehicule fabricate între 26 octombrie 2022 și 16 noiembrie 2023. Acesta este necesar pentru a preveni deschiderea încuietorilor ușilor în timpul unei coliziuni.

Rechemarea a avut loc în urma unei investigații de doi ani a Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA (NHTSA) cu privire la o serie de accidente – unele mortale – care au avut loc în timp ce sistemul de conducere parțial automatizat Autopilot era în funcțiune.

Ancheta a constatat că sistemul era defect. Îmbunătățirile sunt menite să îi determine pe șoferii care folosesc sistemul Autopilot să fie mai atenți la drum. Documentele depuse de Tesla la guvernul american au precizat că modificarea software-ului online va crește numărul avertismentelor și alertelor pentru ca șoferii să își țină mâinile pe volan.

(sursa: Mediafax)

 

×