x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Toyota îşi menţine titlul de cel mai mare producător auto în 2015, depăşind Volkswagen

Toyota îşi menţine titlul de cel mai mare producător auto în 2015, depăşind Volkswagen

08 Ian 2016   •   22:30
Toyota îşi menţine titlul de cel mai mare producător auto în 2015, depăşind Volkswagen

Toyota estimează că a vândut anul trecut 10,125 milioane de vehicule, compania niponă fiind în grafic pentru a-şi păstra titlul de cel mai mare producător auto din lume în 2015, după ce grupul german Volkswagen a raportat vineri scăderea livrărilor la nivel global cu 2%, la 9,931 milioane de unităţi, transmit AP şi Reuters.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, iar VW a pierdut peste 20 de miliarde de euro din capitalizarea bursieră.

Anul trecut, grupul VW, care include brandurile Volkswagen, SEAT, Skoda, Audi şi Porsche, a vândut pe plan global 10,14 milioane de vehicule. Toyota, care alături de brandul cu acelaşi nume include şi diviziile Hino Motors şi Daihatsu Motor, urmează să publice luna aceasta datele privind evoluţia vânzărilor în 2015.

Anul trecut, livrările grupului Volkswagen au scăzut cu 37% în Rusia şi cu 38% în Brazilia, pe fondul încetinirii celor două economii emergente. în Statele Unite, vânzările grupului german au urcat cu 1,2% în 2015.

"Livrarea a circa zece milioane de vehicule este un rezultat excelent, în special ţinând cont de situaţia dificilă de pe unele pieţe, precum şi de scandalul emisiilor, din ultimul trimestru al anului trecut. Deşi evoluţiile de pe pieţele din Brazilia şi Rusia au afectat semnificativ evoluţia vânzărilor brandurilor noastre, am înregistrat progrese în Europa", a afirmat vineri directorul general Matthias Mueller.

Grupul german Volkswagen a devansat la limită firma niponă Toyota Motor Corp în primele şase luni din 2015, devenind cel mai mare producător auto mondial după vânzări. Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce, în septembrie, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.
În primul semestru din 2015, Volkswagen a vândut 5,04 milioane de vehicule, iar Toyota - 5,02 milioane unităţi. Livrările au scăzut cu 1,5% în cazul Toyota şi cu 0,5% la Volkswagen.

Cu o cifră record de 10,23 milioane vehicule vândute în 2014, Toyota şi-a păstrat pentru al treilea an consecutiv titlul de cel mai mare producător auto din lume, devansând Volkswagen, care a vândut 10,14 milioane vehicule, şi compania americană General Motors, care a vândut 9,92 milioane vehicule.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: Volkswagen toyota vanzari producatori auto