x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Amazon a devenit cea mai valoroasă companie de pe Wall Street

Amazon a devenit cea mai valoroasă companie de pe Wall Street

04 Dec 2018   •   09:04
Amazon a devenit cea mai valoroasă companie de pe Wall Street

Amazon a devenit pentru scurt timp cea mai valoroasă companie de pe Wall Street în cursul şedinţei bursiere de luni, la câteva zile după ce Microsoft a detronat liderul Apple, transmite Reuters. 

La Bursa de la New York, acţiunile Amazon au urcat cu 4,7% astfel încât capitalizarea bursieră a companiei americane a urcat la 865 de miliarde de dolari, în timp ce titlurile Apple au înregistrat un avans de 2,1%, iar capitalizarea bursieră a grupului informatic american s-a situat la 864,8 miliarde de dolari. 

Microsoft, a cărei capitalizare bursieră a depăşit-o vineri pe cea a Apple, pentru prima dată în ultimii opt ani, a înregistrat o creştere a acţiunilor de 0,9%, astfel încât capitalizarea sa bursieră a rămas la 859 de miliarde de dolari. 

Indicii bursieri au crescut luni pe plan global, după ce preşedintele american, Donald Trump, şi cel chinez, Xi Jinping, au declarat sâmbătă că au ajuns la un armistiţiu în războiul lor comercial, SUA urmând să suspende, timp de 90 de zile, intrarea în vigoare a unui nou set de taxe vamale pentru importurile chineze, urmând ca acest răgaz să fie folosit pentru a da o şansă negocierilor. 

În august, Apple a deveni prima companie listată din SUA a cărei capitalizare bursieră a depăşit pragul de 1.000 de miliarde de dolari. În ultimele luni preţul acţiunilor a scăzut, după ce grupul informatic american a avertizat că vânzările în sezonul sărbătorilor de iarnă vor fi probabil sub aşteptările analiştilor de pe Wall Street, directorul general Tim Cook dând vina pe încetinirea de pe pieţele emergente şi costurile fluctuaţiilor valutare. 

Apple se aşteaptă la venituri între 89 şi 93 de miliarde de dolari în trimestrul patru din 2018, în timp ce analiştii estimau 93 de miliarde de dolari.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: wall street amazon