x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Goldman Sachs vrea să extindă în străinătate liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs vrea să extindă în străinătate liniile de credit pentru capital privat

de Redacția Jurnalul    |    18 Mai 2024   •   10:20
Goldman Sachs vrea să extindă în străinătate liniile de credit pentru capital privat
Sursa foto: Hepta

Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital privat și pentru managerii de active, plănuind o extindere în străinătate, contribuind astfel la umplerea golului lăsat de turbulențele de la băncile regionale și de vânzarea Credit Suisse

Banca de pe Wall Street și rivalele JPMorgan Chase și PNC Financial Services se intensifică pe această piață de 800 de miliarde de dolari până la 1.000 de miliarde de dolari, în condițiile în care se așteaptă ca activitatea de tranzacționare a fondurilor de capital privat să se intensifice din cauza unui nivel record de strângere de fonduri, potrivit Reuters. Astfel de împrumuturi sunt bazate pe active și pe termen scurt, ceea ce le scade riscul.

Anul trecut, Goldman a cumpărat un portofoliu de credite în valoare de 15 miliarde de dolari de la banca falimentară Signature Bank, în timpul unei licitații organizate de Federal Deposit Insurance Corp (FDIC).

„Obiectivul este de a acorda împrumuturi marilor administratori alternativi de active, sponsorilor de capital privat”, a declarat pentru Reuters Maheshwar Saireddy, șeful global al Goldman Sachs pentru produse ipotecare și structurate. „Una dintre marile inițiative la care lucrăm este crearea unor venituri mai stabile în afacerile noastre bancare și de piață la nivel global”, a spus el.

După ce a consolidat afacerile din SUA, Goldman intenționează să se extindă în Europa, Marea Britanie și Asia, și a adăugat personal în Dallas și Bangalore pentru a deservi aceste credite, a spus Saireddy. El nu a dezvăluit calendarul extinderii.

Portofoliul Signature includea împrumuturi acordate firmelor de capital privat și fondurilor de capital de risc, o parte esențială a bazei sale de clienți, pentru gestionarea capitalului de lucru, cunoscute sub numele de facilități de apel de capital sau împrumuturi de linie de subscriere.

O linie de subscriere, denumită și facilitate de credit, este un împrumut contractat în principal de fondurile închise de pe piața privată, garantat cu angajamentele investitorilor unui fond. Acesta trebuie să fie rambursat pe o perioadă determinată.

Saireddy a declarat că împrumuturile garantate cu active ajută firma să construiască o activitate de finanțare în creștere în domeniul veniturilor fixe, al valutei și mărfurilor (FICC) și al acțiunilor.

„Ne-am crescut enorm baza de depozite în ultimii cinci-șapte ani”, a spus Saireddy. „Și, pe măsură ce depozitele noastre cresc, încercăm să aliniem active care să corespundă acestor depozite”.

(sursa: Mediafax)

×