x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Noi modificări la legea construcțiilor. Ce lucrări poți face fără autorizație

Noi modificări la legea construcțiilor. Ce lucrări poți face fără autorizație

de Redacția Jurnalul    |    10 Mai 2023   •   10:45
Noi modificări la legea construcțiilor. Ce lucrări poți face fără autorizație

Legea construcțiilor se modifică din nou astfel încât vor putea fi realizate mai multe lucrări fără autorizație. Actul normativ va intra în vigoare pe 11 mai 2023. 

Potrivit Legii 108/2023 nu va mai fi nevoie de obținerea unei autorizații de construcții pentru lucrări de foraje şi excavări necesare efectuării studiilor geotehnice în proiectele de infrastructură de transport de interes național și de supraînălțare a trecerilor pentru pietoni.

Nu va mai fi astfel nevoie de autorizație pentru lucrări de supraînălțare a trecerilor pentru pietoni, elemente de semnalistică și marcaje rutiere, în baza avizului Comisiei de Circulație, acordului Brigăzii Rutiere și al administratorului drumului, obținute în prealabil.

O excepție de la regula generală este autorizarea executării lucrărilor de construcții aferente infrastructurii de transport de interes naţional și de metrou, gestionată de Metrorex, de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin direcția de specialitate, cu respectarea prevederilor legale în domeniul autorizării construcțiilor.

Această regulă este valabilă și la proiectele de metrou, aflate în diferite stadii de implementare, dacă până la intrarea în vigoare a legii nu a fost depusă la autoritățile locale cererea pentru emiterea autorizației de construire/ desființare, potrivit avocatnet.ro.

×
Subiecte în articol: constructii lege autorizatii