x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 150.000 de români, în Bulgaria

150.000 de români, în Bulgaria

de Daniela Ivan    |    08 Sep 2008   •   00:00
150.000 de români, în Bulgaria

VACANŢĂ 2008 ● Atraşi de all inclusive
Foarte mulţi conaţionali au ales să-şi petreacă concediul pe litoralul bulgăresc. Hotelurile all inclusive, piscine cu şezlonguri gratuite, programe de animaţie pentru copii au fost marea atracţie.



VACANŢĂ 2008 ● Atraşi de all inclusive
Foarte mulţi conaţionali au ales să-şi petreacă concediul pe litoralul bulgăresc. Hotelurile all inclusive, piscine cu şezlonguri gratuite, programe de animaţie pentru copii au fost marea atracţie.

Litoralul bulgăresc a fost şi în acest an printre destinaţiile favorite ale românilor de petrecere a concediului. Conform statisticilor, în această vară, 150.000 de români au optat pentru un sejur la vecinii noşti, potrivit agenţiei bulgăreşti de presă Novinite.

Alungaţi de aglomeraţia din trafic ce a existat în fiecare wekend pe Autostrada Bucureşti-Constanţa, în special pe secţiunea Cernavodă-Constanţa, unii români au preferat drumul către Varna, mult mai puţin aglomerat. Serviciile slabe de pe litoralul nostru, precum şi muzica agresivă de pe plajă au contribuit la decizia de a merge în concediu la vecinii bulgari. Turiştii au găsit aici hoteluri moderne care oferă şezlonguri şi măsuţe la piscine, dar şi faleze împînzite de terase şi restaurante cu meniuri scrise şi în limba română, unde se poate petrece o seară minunată la preţuri mai mici decît în ţară.

PACHETE ATRACTIVE. Ofertele all inclusive au prins foarte bine la turiştii români. Oamenii preferă să dea 350-400 de euro pentru un sejur de şapte zile şi să ştie că, teoretic, pot să nu mai cheltuiască nimic. Serviciile bulgarilor sînt foarte bune, pe lîngă cele trei mese servite în sistem bufet suedez, se pot servi gratis băuturi alcoolice şi răcoritoare fără limite, între orele 8:00-24:00. În plus, la barul de la piscină se poate mînca de la pizza la prăjituri sau sandvişuri, pateuri, îngheţată. Turiştii sînt atraşi de hotelurile recent renovate, cu centre SPA şi piscine interioare şi exterioare unde beneficiază de şezlonguri şi măsuţe gratuite. Multe familii cu copii aleg staţiunile Albena, Nisipurile de Aur sau Balcic pentru serviciile de animaţie ce sînt oferite micuţilor. Bulgarii au prins bine schema all inclusive dezvoltată cu succes şi de turci, însă faţă de aceştia oferă românilor avantajul unui sejur mai aproape de casă, cu costuri ceva mai mici.

PREŢURI. Staţiunile bulgăreşti Albena, Balcic, Nisipurile de Aur, Constantin şi Elena, Sunny Beach, Nessebar oferă sejururi all inclusive atît la hotelurile de trei stele, cît şi la cele de patru sau cinci stele. Preţurile au oscilat în această vară, în funcţie de perioadă şi de apropierea faţă de plajă a hotelului, între 290-350 de euro/persoană/sejur pentru hotelurile de trei stele şi au ajuns la 550-650 euro/sejur/persoană la cele de cinci stele.

×
Subiecte în articol: economic