x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 70% dintre șoferii români și-au dus mașinile în service cu întârziere din cauza restricțiilor anti COVID-19

70% dintre șoferii români și-au dus mașinile în service cu întârziere din cauza restricțiilor anti COVID-19

26 Oct 2021   •   09:52
70% dintre șoferii români și-au dus mașinile în service cu întârziere din cauza restricțiilor anti COVID-19

Circa 70% dintre posesorii de autovehicule și-au dus mașinile în service cu întârziere din cauza restricțiilor anti COVID-19, arată un sondaj realizat de Castrol. 

Aproape 62% dintre șoferi sunt îngrijorați că mașina lor ar putea avea probleme din cauza folosirii reduse și a amânării lucrărilor de service. Astfel, 24% dintre participanții la studiu spun că nu au reușit să-și facă o programare iar 18% declară că s-au temut că pot contacta virusul SARS-CoV-2 în timpul unei astfel de vizite. Din ultima categoriei fac parte mai ales tinerii între 25-34 de ani.

"Întârzierea lucrărilor de service recomandate poate creşte probabilitatea acumulării de nămol în motor, ceea ce poate înfunda porţiuni vitale ale circuitului de ungere, reducând puterea, eficienţa şi durata generală de viaţă a motorului. Chiar şi în cazul utilizării normale, uleiul de motor al unui autovehicul se poate degrada la temperaturi foarte ridicate şi în timp acest lucru se poate manifesta ca depuneri de nămol. Acest proces este amplificat de călătorii scurte frecvente, de combustibilul de calitate scăzută, schimbarea întârziată sau omisă a uleiului, precum şi de călătoriile cu opriri şi porniri repetate, care devin din ce în ce mai des întâlnite în oraşele aglomerate", spun specialiştii Castrol.


 

×
Subiecte în articol: auto service