x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 80% dintre români vor măsuri sanitare și acces la natură în vacanța de vară

80% dintre români vor măsuri sanitare și acces la natură în vacanța de vară

25 Mai 2020   •   13:38
80% dintre români vor măsuri sanitare și acces la natură în vacanța de vară
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

80% dintre români vor măsuri de siguranţă şi acces la natură pentru petrecerea vacanței de vară în țară, arată un studiu realizat de ISense Solutions, la solicitarea unui resort din Delta Dunării. Aceste criterii sunt mai importante decât prețurile mici.

Doi din trei repondenţi îşi doresc o vacanţă la mare, iar 80% preferă plajele sălbatice şi mai puţin populate și 55% vor cazare mai izolată. 

Măsurile de siguranţă, precum igiena și distanțarea, la care se adaugă accesul la natură sunt priorităţile românilor în alegerea unei destinaţii de vacanţă post-pandemie în România. Prețurile mici, facilități de sport, distracție sunt criterii importante doar pentru 40% dintre respondenți.

Circa 20% dintre români au afirmat că izolarea reprezintă un criteriu important de selecţie a destinaţiei de vacanţă.

În topul celor mai izolate şi protejate zone turistice din România se află: Delta Dunării (62%), satele săseşti (60%) şi Cazanele Dunării (43%).

80% dintre participanții la studiu iau în calcul vacanțe la Sfântu Gheorghe și în Delta Dunării.

"Credem că anul acesta, Delta Dunării va fi destinaţia ideală pentru turiştii care îşi doresc o vacanţă pe litoral sau o evadare în natură, lipsită de griji şi plină de experienţe memorabile. Delta Dunării este o zonă cu natură sălbatică şi miraculoasă, dar şi cu ieşire la Marea Neagră, prin cea mai lungă fâşie de plajă din România. Sunt în continuare mulţi români care nu fost niciodată în Deltă, dar care iau acum în calcul această opţiune de vacanţă, pentru că este un loc izolat şi exotic în acelaşi timp, dar mai accesibil decât vacanţele peste hotare şi fără riscuri de călătorie. Noi ne-am pregătit cu toate măsurile de siguranţă recomandate de autorităţi, avem deja rezervări pentru perioada verii şi persoane nerăbdătoare, care ne scriu pe toate canalele posibile în aşteptarea vacanţei", a declarat Dragoş Anastasiu, proprietarul Green Village 4* Resort.

Studiul ISense Solutions a fost realizat în perioada 15 - 20 mai 2020.

×